Субота, 20 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Компенсація для колишньої: чоловік заплатить ексдружині понад 200 тис. евро за роботу по дому (ВІДЕО)

Важливо

48-річна Івана Морал виконувала всю хатню роботу в шлюбі зі своїм тепер вже колишнім чоловіком. Тепер суд Іспанії вирішив, що благовірний має заплатити їй за це. Сума компенсації перевищила 200 тис. євро.

Про це розповіло видання Insider.

Суд міста Велес-Малага, що на півдні Іспанії, ухвалив рішення, що ексчоловік має сплатити Івані Морал 204 624,86 євро. Це компенсація за неоплачувану роботу по дому під час 25 років їхнього шлюбу.

Таке рішення означає, що позивачка отримуватиме еквівалент мінімальної місячної заробітної платні в Іспанії за ті роки, коли вони були одружені. Морал, яка розлучилась зі своїм чоловіком у 2020 році, також отримуватиме щомісячну пенсію у розмірі 500 євро. Плюс 400 та 600 євро щомісяця належить двом донькам колишнього поджужжя, яким зараз 20 і 14 років відповідно.

У рішенні зазначається, що Морал виконувала “виключно” всю домашню роботу під час їхнього шлюбу, зокрема “пунктуально” робила внесок у сімейний бізнес – спортзал.

Суд також ухвалив, що Морал належить компенсація, тому що вона була “позбавлена будь-якої можливості зробити кар’єру через її виняткову відданість дому та сім’ї”, натомість її чоловік за час їхнього шлюбу суттєво збільшив свої активи.

Чоловік, ім’я якого не називають, зміг купити Porsche, Range Rover, мотоцикли BMW та ферму з виробництва оливкової олії площею 70 га на доходи від сімейного спортзалу. Оливкова ферма щомісяця приносить ексу близько 4 тис. євро, а вартує 4 млн євро.

Домогосподарка Івана Морал, у той самий час, навіть не могла дозволити собі купити своїм дочкам комплект робочих зошитів, розповіла вона місцевим ЗМІ.

Коли пара одружилася в 1995 році, жінка підписала угоду про розподіл майна, за якою усе, що заробляв кожен з них, належало лише йому. Цей документ передбачав також, що чоловік розділить з дружиною їхній будинок та спільне майно, але збереже свої статки. І дійсно, Морал отримала при розлученні половину їхнього будинку, але не гроші.

“Я вирішила поговорити зі ЗМІ, аби жінки знали, що ми можемо претендувати на платню за хатню роботу, коли існує угода про поділ майна”, – сказала Морал.

Її адвокат Марта Фуентес назвала таке судове рішення перемогою жінок, які працювали у “тіні” своїх чоловіків. “Щоб він міг продовжити свою кар’єру, Морал залишалася вдома і доглядала дітей. Вона була його тінню, щоб він міг піднятися професійно та стати кимось”.

Між тим, очікується, що відповідач відправить апеляцію до суду.

Раніше BitukMedia розповідало про чоловіка, який через суд вимагає $2,3 млн від жінки за відмову з ним зустрічатись.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі