Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Майбутнє без авто: відкривається найдовший тунель для велосипедистів Європи (ВІДЕО)

Важливо

З квітня в Норвегії почне працювати Fyllingsdalen — найдовший у світі спеціально збудований пішохідний та велосипедний тунель. Він проходить через гору Ловстаккен у Бергені. Побудували його паралельно до нової лінії легкорейкового транспорту, відкритої у листопаді.

Про це розповідає The National News. 

Аби проїхати всі 3,1 км Fyllingsdalen, знадобиться близько 10 хвилин їзди на велосипеді та від 30 до 45 хвилин пішки. У тунелі є виділені пішохідні та велосипедні доріжки шириною 2,25 та 3,5 м відповідно.

Норвезький тунель та решта велосипедного маршруту, що веде до центру Бергена, фінансувалися в рамках державної програми “Обіцянка навколишньому середовищу”. Її мета — полегшити людям вибір на користь велосипеда або пішої ходи проти автомобіля. Норвезький проєкт спрямований на скорочення руху транспорту в місті, а також шкідливих для природи викидів хімікатів та газів.

До того ж, за потреби новий маршрут послужить шляхом для евакуації пасажирів поїздів.

Тунель відкривають вже у квітні. Він працюватиме щодня з 5:30 до 23:30. Fyllingsdalen обладнали добре освітленими зупинками для відпочинку та камерами відеоспостереження. Для безпеки всередині встановили яскраве “динамічне освітлення”: хвиля світла створюється щоразу, коли велосипедист або пішохід потрапляють у тунель з будь-якого боку.

Телефони екстрених служб встановлені через кожні 250 метрів, а для зручності бігунів під час холодної пори року підтримується постійна температура 7°C.

Тунель Snoqualmie біля Сіетла, штат Вашингтон, у США, має довжину 3,6 км, що робить Fyllingsdalen другим за довжиною у світі, але він найдовший з тунелів для пішоходів і велосипедистів.

Як розповідало раніше BitukMedia, у пустелі збудують оазу-тунель завдовжки 93 км.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі