Четвер, 18 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Мавка. Лісова пісня”: Христина Соловій презентувала кліп до саундтреку з мультфільму

Важливо

Прем’єра кліпу “Лісова пісня” відбулася 10 березня, повідомила співачка Христина Соловій на своїй facebook-сторінці. Йдеться про пісню, що стала саундтреком українського  ЗD-мультфільму “Мавка. Лісова пісня” за мотивами драми-феєрії Лесі Українки. Текст і музику до пісні написала сама Христина Соловій.

Вона розповіла, що “Лісова пісня” Лесі Українки – її настільна книга ще з дитинства, вона “кільканадцять разів” була на виставі за цим твором у театрі Курбаса, а образ Мавки – її улюблений в українському бестіарії. Тому вона мріяла бути причетною до створення нової культурної спадщини України, яка є триб’ютом Лесі Українки.

“Переглядаючи робочі матеріали мультфільму, я розуміла, що в анімаційному фільмі історія й образ Мавки зовсім інші, ніж у першоджерелі драми-феєрії Лесі Українки “Лісова пісня”, себто її повне переосмислення. Відтак я бачила своїм завданням написати пісню, лірика і музика якої буде натхненна Лесиними поезіями та стилем словопису”, – пояснила співачка.

Текст і музику до пісні написала сама Христина Соловій. Над аранжуванням працювали саундпродюсери Павло Литвиненко та Євген Філатов (The Maneken). Режисером-постановником відеороботи виступив Андрій Колесник, оператором-постановником – Сергій Ревуцький, а образ для Христини створили Віталій Бірківський та Дмитро Грушківський.

Анімаційний фільм “Мавка. Лісова пісня” вийшов у широкий національний прокат 2 березня. Його виробництво тривало з 2015 року. “Любов — наша найбільша цінність. Маючи її у серці — ми не вмираємо. Ця ж ідея закладена в оригінальний твір Лесі Українки”, – зазначили автори стрічки.

За перший вікенд у прокаті “Мавка” обійшла американський блокбастер “Аватар 2: Шлях Води” за кількістю проданих квитків. Касові збори мультфільму за перший прокатний вікенд становили 24,9 млн грн, його подивилися майже 190 тисяч глядачів.

Права на показ мультфільму придбали вже понад 80 країн світу. Кількість охочих країн побачити українську анімаційну стрічку “Мавка. Лісова пісня” щодня лише зростає.

Раніше, до Дня всіх закоханих, 14 лютого, вийшов інший кліп з мультика “Мавка. Лісова пісня”. Пісню “Мова вітру” виконують Артем Пивоваров і Христина Соловій.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі