П’ятниця, 26 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

У Польщі створили центр підготовки польських та українських парамедиків

Важливо

Медична група із Польщі W międzyczasie зняла у столиці країни Варшаві будинок та навчає там українських та польських парамедиків. Готуватимуть медиків для роботі на “нулі”.

Про це розповів керівник медичної групи “W międzyczasie” Даміан Дуда в інтерв’ю виданню Укрінформ.

“Ми орендували у Варшаві будинок, це наш навчальний центр. Він слугуватиме двом цілям. По-перше, хочемо навчати більше груп польських парамедиків, які далі поїдуть на фронт в Україну. По-друге, це буде місцем, куди українські військові приїжджатимуть до нас на навчання. Ми хочемо навчати бойових медиків, які діятимуть на першій лінії”, – йдеться в повідомленні.

На перших заняття уже побували п’ятеро медиків зі львівського добровольчого медичного батальйону. Група W międzyczasie хоча випустити 20 парамедиків, які працюватимуть на фронті в Україні.

“Передусім робитимемо ставку на досвідчених парамедиків, які мають військовий досвід. Перші підготовлені парамедики вже вирушили на фронт. Бажаючих стати парамедиком не бракує, їх багато. Проте братимемо виключно перевірених осіб, про яких ми знаємо, аби виключити якісь провокації”, – сказав Дуда.

Українці також мають досвід такої війни, якої немає у військових із Афганістану та Іраку, наголошує Дуда.

“Там не було такої інтенсивності боїв, застосування бронетехніки, артилерії, як зараз в Україні. Тому в Польщі ще не до кінця розуміють характер сучасного поля бою”, – каже він.

Як повідомляло BitukMedia, Польща почала потужне переозброєння армії на фоні російської загрози в регіоні. Вона планує виділити цього року на фінансування оборони 4% ВВП, а кількість військ збільшити до 300 тис.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі