П’ятниця, 19 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Вперше в історії – українське МЗС оголосило відкритий конкурс на посаду послів

Важливо

Міністерство закордонних справ України запровадило Відкритий пошук Послів. Подати свою кандидатуру може кожен бажаючий. Таке рішення прийняли через кадровий голод з дипломатами в Україні.

Про це повідомив у Facebook голова українського МЗС Дмитро Кулеба.

Наразі 21 країна Європи, Латинської Америки, Африки, Близького Сходу, Південного Кавказу та Південно-Східної Азії потребують послів, написав Кулеба. Він наголосив, що у деякі країни – особливі партнери України – відбір проводити не будуть.

“Серед переліку країн немає Китаю, Індії та Бразилії. І будете праві. Це тому, що я вже вніс на розгляд Президента України кандидатури послів у цих країнах. Ви дізнаєтеся їхні імена після оприлюднення відповідних указів. Скажу лише, що в такі особливі країни ми плануємо відправити фахівців з досвідом державної роботи рівня міністрів і заступників міністрів”, – написав міністр.

Найбільші шанси влаштуватися кандидати мають у країни Африки. Це Кулеба пояснює дипломатичною експансією України в Африці. Перевагу надаватимуть жінкам.

Чому вирішили набирати на посаду послів усіх охочих, пояснюють – кадровий голод.

“Відкритий пошук Послів – це можливість для системи розширити горизонти, і можливість для гідних кандидатів спробувати себе там, куди раніше можна було потрапити лише через закриті інституційні механізми”, – переконаний Кулеба.

Як повідомляло BitukMedia, директор німецького збройного концерну Rheinmetall Армін Паппергер заявив, що має намір побудувати в Україні завод із виробництва танків ще до закінчення війни із росією. Завод зможе виробляти до 400 машин типу “Panther” за рік.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі