П’ятниця, 26 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Клініка плюшевих ведмедиків” допомагає дітям долати страх лікарень (ВІДЕО)

Важливо

До брюссельської “Клініки плюшевих ведмедиків” приходять сотні дітей віком від 4 до 7 років. Вони приносять свої улюблені іграшки, щоб перевірити їхній стан здоров’я. Тут студенти-медики проводять особливі заняття для дітей, щоб позбавити їх страху перед відвідуванням лікарні.

Про це розповідає Reuters.

Лікарі кажуть, що діти часто бояться лікарень, бо не розуміють, що на них чекає. Але “Клініка плюшевих ведмедиків” допомагає заспокоїтись.

“Дитина в стані стресу часто відмовляється від співпраці, багато плаче, не допомагає під час лікування. Тоді як дитина, яка побувала в клініці, краще розуміє, що має статись, і, отже, більше допомагатиме нам і прийматиме лікування”, – каже медсестра Лорін Ансельмо.

Діти приходять до клініки зі своїми улюбленцями, яких хочуть полікувати. Тут через гру вони дізнаються про лікарняне середовище. У супроводі студентів-медиків діти пройдуть екскурсію лікарнею від машини швидкої допомоги до операційної, а також відвідають консультативну кімнату та радіологічне відділення. Вони дізнаються про фізіотерапію, аналізи крові та інші практики. Після первинної консультації іграшку можуть відправити на рентген або в операційну. Там хірурги у масках разом з дітьми імітують операцію.

“Діти завжди вражені спочатку, а потім заспокоюються, побачивши, що все йде добре, що їхній плюшевий ведмедик не відчуває болю”, – каже Амелі Туммерс, прес-секретар клініки Teddy Bear.

Спеціальна “лікарня” для плюшевих ведмедів у Брюсселі цього року святкує свій 10-й випуск. З моменту створення спецклініки в 2012 році тут отримали лікування понад 6 тисяч плюшевих ведмедиків.

Ініціатива належить Жерому Дуізі, асистенту лікаря клініки університету Сен-Люк (Бельгія). Оригінальна ідея виникла в Німеччині, де лікарня для плюшевих ведмедиків існує з 2000-го. Раніше тимчасова клініка була дводенною, а тепер триває три дні – бажаючих стає тільки більше.

Як розповідало раніше BitukMedia, психологи знайшли 8 причин боятись клоунів.

Як розповідало раніше BitukMedia, психологи знайшли 8 причин боятись клоунів.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі