Вівторок, 30 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Іще одна ланка у загадці – знайшли рештки найстарішого кажана

Важливо

Рештки доісторичного кажана віком 52 млн роки знайшли на березі озера в американському штаті Вайомінг. Науковці кажуть, це раніше не відомий вид.

Про це повідомляє CNN.

Тім Рітберген, експерт у сфері еволюційної біології з Центру біорізноманіття Naturalis у Лейдені, Нідерланди, провів вимірювання зразків, і дійшов висновку, що перед новим новий вид.

Одну з двох скам’янілостей знайшов приватний колекціонер у 2017 році та придбав Американський музей природної історії. Інший зразок належав Королівському музею Онтаріо в Торонто – його знайшли у 1994 році.

Скам’янілості добре збереглися і видно увесь скелет, включаючи зуби. Це велика рідкість, адже скелети кажанів дуже крихкі.

Сьогодні в усьому світі існує понад 1400 видів кажанів – вони живуть скрізь, окрім полярних регіонів. Але досі не зрозуміло, як ці ссавці стали у ході еволюції єдиними, хто здатен літати.

Новий вид вимерлих кажанів — Тед назвав його Icaronycteris gunnelli — деякою мірою проливає світло на еволюцію рукокрилих. Представники цього виду мало чим відрізнялися від кажанів, які літають сьогодні. Його зуби показали, що він харчувався комахами. Він був крихітним, важив лише 25 грамів.

«Якби він склав крила, він легко помістився б у вашій руці. Його крила були відносно короткими та широкими, тому йому доводилося махати ними частіше», — сказав Рітберген.

Як повідомляло BitukMedia, aрхеолог Марі Вудс знайшла рекордний відбиток лапи хижого динозавра, самотньо прогулючись пляжем затоки Берністона у британському Йоркширі. Слід має довжину близько 1 м і є найбільшим, знайденим у графстві.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі