Неділя, 28 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Влада Південної Кореї платитиме “хікікоморі”. Хто вони такі і за що платня?

Важливо

Громадянам, які ведуть затворницький спосіб життя, уряд Південної Кореї платитиме щомісяця. Мета – повернути їх в суспільство. Близько 40% таких людей почали усамітнюватись ще у підлітковому віці.

Про це пише The Guardian.

У Південній Кореї налічується близько 350 тисяч одиноких або ізольованих людей віком від 19 до 39 років, повідомив Корейський інститут охорони здоров’я та соціальних питань. Ініціатива з платнею повинна допомогти громадянам вийти з дому та знову інтегруватися у суспільство.

Йдеться про стан, відомий як “хікікоморі”. Цей японський термін приблизно перекладається як “той, хто замкнувся”. Його широко використовують в Японії для позначення соціофобії та психічних розладів у молоді (переважно в молоді з заможних сімей віком до 30 років), пов’язаної з соціальною адаптацією. 

Міністерство охорони здоров’я Японії визначає хікікоморі як осіб, які відмовляються залишати батьківський дім, ізолюють себе від суспільства та сім’ї в окремій кімнаті протягом більш ніж шести місяців та не мають роботи або заробітку. Попри те, що явище залежить від особистих особливостей, деякі хікікоморі перебувають в ізоляції кілька років поспіль, а в деяких випадках — десятки років. 

Знаючи про існування такої проблеми, уряд Південної Кореї хоче спробувати полегшити життя хікікоморі – допомогти виходити з дому до школи, університету чи на роботу.

Допомогу у розмірі 650 тисяч вон ($490) виплачуватимуть молодим корейцям віком від 9 до 24 років, які зазнають сильного дискомфорту при спілкуванні з оточуючими. Також їм надаватимуть й іншу допомогу — наприклад, з придбанням шкільного та спортивного приладдя та з корекцією зовнішності. Йдеться про усунення шрамів, через які підлітки можуть відчувати сором. Допомога передбачає також надбавку на культурний досвід для підлітків.

Близько 40% самітників почали вести затворницький спосіб життя ще в підлітковому віці, йдеться в урядовому документі, що пояснює заходи підтримки. Там зазначається, що громадяни використовують ізоляцію як спосіб впоратись з проблемами в їхніх сім’ях.

Зараз Південна Корея має відносно високий рівень безробіття серед молоді – 7,2%, і намагається впоратися зі швидким падінням народжуваності, що ще більше загрожує продуктивності.

Як розповідало раніше BitukMedia психологи знайшли 8 причин боятись клоунів. Пояснюємо, що таке коулрофобія.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі