Четвер, 28 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Археолог випадково знайшла рекордний слід динозавра на узбережжі

Важливо

Археолог Марі Вудс знайшла рекордний відбиток лапи хижого динозавра, самотньо прогулючись пляжем затоки Берністона у британському Йоркширі. Слід має довжину близько 1 м і є найбільшим, знайденим у графстві.

Про це повідомляє CNN.

Вудс відкрила величезний відбиток у квітні 2021-го. Науковиця каже, що раніше бачила менші відбитки. Але після своєї знахідки у затоці зателефонувала доктору Діну Ломаксу із Університету Манчестера.

Ломакс завжди жартував, що Марі колись знайде динозавра. Тому коли почув її історію, каже, спочатку подумав, що це жарт. Справа в тому, що археологи досліджують діяльність людини, динозаврами займаються палеонтологи, але ці професії часто плутають. Тепер Вудс стала автором дослідження. Вона жартує – тепер точно не скаже, що археологи не займаються динозаврами.

Слід хижака із затоки – шостий подібний знайдений у Йоркширі. І він найбільший. Керівник дослідження Джон Хадсон каже, що відбиток міг належати мегалозавру – гіганту, висота у холці якого становила близько 3 м. Він жив близько 166 млн років тому.

Науковці дивуються, як відбиток так довго зберігся. Аби він не зник, його обережно передали до Музею Скарборо, який знаходиться поруч.

Як повідомляло BitukMedia, палеонтологи у центральній Індії знайшли величезну кладку скам’янілих яєць динозаврів – 92 гнізда із 256 яцями. Припускають, що їх відклали титанозаври – величезні чотириногі ящіри різних видів. Але вони були не дуже вправними батьками і могли навіть розчавити яйця.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі