П’ятниця, 26 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

94-річна біженка без освіти прочитала за своє життя 1658 книг

Важливо

94-річна мешканка Австралії встигла прочитати за своє життя 1658 книг. Жінка вела читацький щоденник з 14 років. Про неї розповів у Twitter її онук Бен Майєрс, університетський викладач теології та літератури. Публікація набрала понад 80 тисяч лайків та 4,5 млн переглядів.

За словами чоловіка, сім’я його бабусі втекла з Югославії. У 1943 році вона зі своєю  матір’ю була в Німеччині. “Вони були серед великої кількості людей, які втекли зі своїх міст через страх перед російською армією, яка рухалася на захід”, – пояснив Майєрс у коментарі до свого твіта. Потім жінки подались до Австралії. 

Як уточнив Майєрс, його бабуся знала чотири мови – сербську, угорську, англійську та німецьку. Аби встигнути прочитати всі ці 1658 книг за 80 років, вона мала читати щонайменше дві книги на місяць. Назву та автора кожної прочитаної книжки жінка записувала для власного архіву.

“Для людини, яка не мала можливості закінчити школу, це досить непогано. В іншому світі вона вивчала б філософію в університеті”, — написав Майєрс.

За його словами, одним із улюблених авторів його бабусі є Гете. Вперше вона прочитала твори письменника ще 1947 року і відтоді закохалася в його творчість. А нещодавно літня жінка розповіла онукові, що знов взялась читати німецького класика  “після розбіжностей і тривалого розриву”.

Як розповідало раніше BitukMedia, з романів Агати Крісті видалили “потенційно образливу мову”.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі