Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Пара украла вина із ресторану на $1,7 млн – і потрапила за ґрати

Важливо

Громадянка Мексики та її бойфренд румунсько-нідерландського походження вкрали в іспанського ресторану Atrio 45 пляшок вина. Дорогий заклад мав на той час дві зірки Мішлен, а вартість крадіжки складає $1,7 млн. За це закохана пара сяде за ґрати на чотири роки.

Про це повідомляє CNN.

Ресторан Atrio знаходиться у місті Касерес на заході Іспанії. Нещодавно він удостоївся третьої зірки Мішлен.

Пограбування сталося 27 жовтня 2021 та було сплановане до хвилини, йдеться у судовому рішенні. Мексиканка і її хлопець загорнули викрадені пляшки у готельні рушники та спакували їх у туристичні валізи. Імена спільників не розголошують.

Одну пляшку вина Chateau d’Yquem 1806 року оцінюють у $371 тис., іншу, 1883-го, – у $47,5 тис. Також пара напакували сумки пляшками від вінтажних до більш молодих сортів 1990-х-2000-х років.

Приміряючись до пограбування, пара тричі протягом місяця відвідувала ресторан. Крадіжку вирішили здійснити вночі. Удень жінка поселилася у невеликому люксовому готелі, який знаходиться поруч із Atrio і належить його власникам, за підробленим швейцарським паспортом.

Чоловік приєднався до напарниці пізніше, але не реєструвався. Потім вони замовили вечерю із 14 страв у Atrio та екскурсію винним льохом.

О другій ночі жінка зателефонувала на рецепцію готелю та замовила салат, а пізніше – десерт. Адміністратор довго відмовлявся, пояснював, що він у готелі сам, більше співробітників немає, але зрештою, погодився.

Коли адміністратор пішов за замовленням, крадій прокрався до його стійки та викрав електронний ключ від льоху. Пара вийшла із готелю о 5-й ранку та поїхала, наче нічого не сталося.

Зрештою їх заарештували на кордоні Чорногорії та Хорватії в липні 2022 року. Вино знайти не вдалося. Страхова компанія компенсувала ресторану $794,6 тис.

Суд кваліфікував злочин як озброєне пограбування. Жінку посадили на 4 роки, а чоловіка – на 4,5. Також вони мають сплатити $794,6 тис. компенсації. Вони можуть звернутися з апеляцією.

Як повідомляло BitukMedia, винороб із італійського міста Реджо-Емілія на ім’я Тулліо Масоні вирощує виноград на даху старовинного будинку XVI століття. Отримане вино продає по €5 тис. за пляшку. Каже, що це – витвір мистецтва і просить не пити напій, а говорити про нього з друзями.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі