Четвер, 18 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Українське видавництво отримало престижну премію у Європі

Важливо

Українське “Видавництво Старого Лева” визнали найкращим дитячим видавництвом року у Європі  на міжнародному ярмарку дитячої книжки у Болоньї. У видавництві порівняли премію із Оскаром.

Про перемогу вона повідомила на своїй сторінці у Facebook.

“Видавництво Старого Лева”, що знаходиться у Львові, отримало премію Bologna Prize for the Best Children’s Publishers of the Year. Це найпрестижніша світова премія для дитячих видавців. Її заснували Болонський ярмарок дитячої книжки,  Італійська асоціація видавців (AIE) та Міжнародна асоціація видавців (IPA) у 2013-му.

“Це як Оскар, але у світі книжок для дітей, це як Нобель, але для видавців. Це неймовірне досягнення, здобуток, до якого ми йшли останні десять років, систематично представляючи себе, Україну, українських авторів та ілюстраторів у світі та на міжнародному ринку прав”, – прокоментували перемогу у видавництві.

“Видавництво Старого Лева” заснували 2001 року Мар’яна Савка та Юрій Чопик. Воно видає не лише дитячі книжки, але й науково-популярну літературу, кулінарні книжки та твори для дорослої авдиторії.

Як повідомляло BitukMedia, yкраїнська волонтерка і парамедик Юлія Паєвська з позивним “Тайра” стала лауреаткою премії International Women of Courage (IWOC) від Державного департаменту США.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі