Четвер, 28 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Скажи мені, хто твій друг: фламінго, як і люди, об’єднуються в групи з однодумцями

Важливо

Фламінго утворюють групи однодумців всередині своїх зграй – це демонструє нове дослідження. Вчені проаналізували характери та соціальну поведінку карибських та чилійських фламінго. Виявилось – сміливіші птахи намагаються триматися разом.

Про це розповідає Phys.

Вчені збирали дані про поведінку чилійських та карибських фламінго у неволі на заболочених територіях та у заповіднику дикої природи на південному заході Англії. 

“Наше попереднє дослідження показало, що окремі фламінго мають певних друзів всередині зграї. Тепер ми хотіли з’ясувати, чому формуються ці дружні стосунки”, – каже дослідник Пол Роуз.

Тепер же зоологи звернули увагу, що сміливіші птахи намагалися триматися разом. У той же час покірніші особини, як правило, формували групи з іншими покірними фламінго. Зоологи зробили висновок, що птахи обох видів, як правило, проводили час з тими особинами, чиї характери були схожі на їхні власні.

Фото – marylandzoo

“Індивідуальність” фламінго оцінювалася шляхом вимірювання послідовних відмінностей, таких як агресивність та цікавість. Автори зазначають, що, мабуть, фламінго відіграють різні ролі у своєму суспільстві залежно від своєї індивідуальності.

При цьому, більш слухняні птахи необов’язково відіграють низькі ролі в цій ієрархії. Вчені відзначають, що найчастіше фламінго використовують різні підходи, щоб отримати те, що їм потрібно. З цікаового вчені помітили, що різні групи фламінго надають соціальну допомогу своїм членам, підтримуючи одна одну у багатьох сварках, що відбуваються у зграях.

Фото – Maryland Zoo/ Jeffrey F.

За словами експертів, це дослідження пояснює еволюцію соціальної поведінки. Нові дані у майбутньому допоможуть покращити благополуччя тварин у зоопарках.

Раніше BitukMedia розповідало про почуття ритму, яке об’єднує людину і … тюленя.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі