Середа, 24 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

ДНК чотирьох покійних президентів відправлять в космос

Важливо

ДНК чотирьох покійних президентів США планують відправити в далекий космос в рамках “поховального” польоту. Це буде перший в історії випадок, коли глава держави у тому чи іншому вигляді побував у космосі. Місію заплановано на 2023 рік

Про це розповідає Interesting Engineering.

Відправити в космос генетичну інформацію колишніх президентів США планує американська похоронна компанія Celestis, яка займається формуванням бібліотеки біологічних зразків.

За її повідомленням, ДНК використовуватиметься як така собі “капсула часу”. Вона має дозволити майбутнім цивілізаціям з глибокого космосу вивчити біологію і, можливо, історію сучасних людей Землі. Зразки ДНК видатних особистостей запакують в герметичні контейнери та доставлять на орбіту Сонця за допомогою корабля Enterprise Flight. Однак у Celestis не розповідають, як саме ці цивілізації знайдуть капсулу в безкрайому космосі і як саме вони витягнуть інформацію з ДНК.

На ракеті під назвою Enterprise Flight буде відправлено ДНК президентів Джорджа Вашингтона, Рональда Рейгана, Джона Кеннеді та Дуайта Девіда Ейзенхауера. ДНК президентів отримана зі зразків їхнього волосся, які зберігалися в колекції Луї Мушро. Він був відомим колекціонером волосся знаменитостей. Чоловік помер 2014 року.

До специфічної “капсули часу” додадуть також генетичну інформацію та кремовані останки учасників команди, які працювали над науково-фантастичним серіалом “Зоряний шлях” (Star Trek). Серед них — режисер Джин Родденберрі та його дружина Маджел Баррет Родденберрі, актриса Нішель Ніколс та актор Дефорест Келлі.

“Цей політ дійсно увійде до підручників історії, і завдяки наявності ДНК історичних особистостей історія польоту Enterprise Flight не закінчиться тільки його виходом на орбіту”, — пише Celestis у своєму блозі.

Це буде перший в історії випадок, коли глава держави у тому чи іншому вигляді побував у космосі, зазначили в компанії. Запуск Enterprise Flight заплановано на 2023 рік. Але поки без точної дати. 

Як розповідало раніше BitukMedia, картина британського художника Саші Джафрі стане першим офіційним витвором мистецтва на Місяці. 

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі