Четвер, 28 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Китайський блогер із Вінниці волонтерить для українців

Важливо

Китайський блогер-мільйонник із української Вінниці на ім’я Гуан має дружину-українку та п’ятьох дітей. Чоловік розповідає про жахи війни в Україні співвітчизникам та допомагає українцям, постраждалим в результаті обстрілів.

Історію чоловіка розповіли ICTV.

До повномасштабного вторгнення Гуан розповідав у своїх блогах про сім’ю. У TikTok у нього 2 млн підписників та кілька тисяч у YouTube.

Гуан каже, що вважає Україну другою батьківщиною та шкодує, що в університеті вивчав російську, а не українську. В Україні прожив 20 років, коли говорить про українців, каже “ми”.

З початком повномасштабної війни китаєць вивіз дружину та дітей до Швеції. Тепер він волонтерить, допомагає людям, чиї будинки пошкодила війна. За власний кошт придбав уже 50 генераторів.

У кожній зруйнованій чи пошкодженій домівці Гуан усе фільмує та показує потім співвітчизникам. Одного разу блогера навіть запросили на китайське телебачення і там довелося сперечатися із російським дипломатом.

Як повідомляло BitukMedia, 75-річний японець Фумінорі Цучіко продав свій будинок у Японії та переїхав до Харкова. Таке рішення він прийняв, переживши численні бомбардування у Харкові. Тепер допомагає українському місту.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі