П’ятниця, 26 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Міць. Українська кам’яна”: випустили партію вцілілої солі з Соледара

Важливо

Спеціальну партію солі, видобутої у шахтах Соледара, презентували платформа United24 і “Артемсіль”. Ця партія має фірмову упаковку. 20 тонн солі розділили на 100 тисяч символічних пачок з ілюстраціями Артема Гусєва “Міць. Українська кам’яна“. Онлайн в перший день продажу було придбано 10 тисяч пачок солі!

Про це повідомляє United24.

Пачка солі коштує 500 гривень, з яких 465 гривень спрямують на формування флотилії дронів-камікадзе для ГУР.

Купити спеціальний наклад “Артемсолі” можна лише в Україні. Адже сіль визнана стратегічним продуктом, тому зараз її експорт в будь-якому вигляді заборонено.

Популярна в Україні сіль від “Артемсіль” у впізнаваний упаковці зникла з супермаркетів влітку 2022-го. Оригінальний макет знищений, а папір, який закуповували, зокрема, в Рубіжанського картонно-тарного комбінату, недоступний через тимчасову окупацію області, візначають у United24.

Сіль у шахтах Соледара зараз не видобувають – вперше з часів Другої світової війни. Цехи підприємства “Артемсіль” згоріли, обладнання було знищене, будівлі зруйновані, а понад 2500 людей, чиє життя було нерозривно пов’язане з містом на Донеччині, залишили свій дім. Але сама сіль — сіль із шахт Соледара — вціліла. З неї і виготовили спеціальну партію. “Міць. Українська кам’яна” ексклюзивно представлена в мережі “Сільпо” та на Rozetka. Онлайн в перший день продажу було придбано 10 тисяч пачок солі, – повідомляє United24.

Поклади солі на Донеччині майже невичерпні: за 141 рік видобутку запаси зменшилися приблизно на 3%. До весни 2022 року підприємство повністю закривало потреби України в солі. За 2021 рік підприємство “АРТЕМСІЛЬ” виробило 1,9 млн тонн солі. 

Нагадаємо, фандрейзингову платформу United24 запустили в травні минулого року в межах глобальної урядової ініціативи. Платформа призначена для збору коштів на підтримку України. Тут кожен може надіслати пожертву в один клік та отримати звітність про використання коштів від профільних міністерств. За перші пів року роботи платформа зібрала понад $217 мільйонів на підтримку України.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі