П’ятниця, 26 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Слуга народу” по-польськи: у березні стартує показ адаптації українського комедійного серіалу (ТІЗЕР)

Важливо

Вже 4-го березня на польському телеканалі Polsat розпочинається показ Sługa Narodu (“Слуги народу”). Це локальна адаптація популярного комедійного політичного телесеріалу про життя президента країни та його близького оточення виробництва студії “Квартал-95”. Зйомки проходили у Варшаві.

Про це повідомляють на сайті компанії.

Польська компанія Polsat замовила створення локальної адаптації, а права придбала польська компанія Polot Media ще понад два роки тому. Режисером серіалу виступив Мацей Бєлінський.

У польській версії серіалу роль чоловіка з народу, якого несподівано обрали президентом, виконав Марцін Гицнар – актор театру, кіно, дубляжу, режисер і викладач Театральної академії А. Зельверовича у Варшаві. 

Актор Марцін Гицнар. Фото – Polsat

У польській версії головного героя звати Ігнацій Конєчний. Він 36-річний розлучений чоловік, живе зі своїми батьками, сестрою і племінницею. “Це інтелігент в образі британського прем’єр-міністра Вінстона Черчилля, улюблений учитель в школі й порядна людина. Ставши президентом, він відмовляється від усіх привілеїв та зручностей і продовжує їздити на велосипеді на роботу”, — зазначають у компанії.

Творці “Слуги народу”по-польськи обіцяли зберегти оригінальний український сценарій телесеріалу. Однак певні неактуальні для Польщі моменти, зокрема деякі політичні хитросплетіння, все ж прибрали. Перший сезон польської версії українського телесеріалу матиме 24 серії по 20 хв кожна. 

“Це надзвичайно сильна історія – комедія, але така, що змогла достукатися до сердець простих українців настільки, що у підсумку змінила політичну ситуацію  всередині країни, а заразом вплинула на хід світової історії. Природно, що ми з нетерпінням чекаємо можливості побачити, яке майбутнє чекає на польську версію”, – сказав виконавчий директор Eccho Rights з питань продажів у країнах Центральної і Східної Європи та Африки Беркін Налбантли. Eccho Rights – компанія, що має права на дистрибуцію “Слуги народу”.

Три сезони оригінальної версії серіалу демонстрували на українському телебаченні у  2015-2019 роках. Роль простого вчителя історії Василя Голобородька, який випадково стає президентом країни та має протистояти армії корупціонерів та олігархів, зіграв Володимир Зеленський. Серіал став хітом в Україні, завдяки чому Володимир Зеленський здобув неабияку популярність, а згодом, у 2019 році, і справді став президентом України, а у Верховній Раді з’явилася партія “Слуга народу”.

Комедійний серіал став лауреатом численних кінопремій у США, Німеччині та Південній Кореї. Стрімінговий сервіс Netflix викупив права на показ у 2016 році. “Ми дуже пишаємося тим, що є творцями українського серіалу, який з’явиться на Netflix. Це прорив для всієї української телевізійної індустрії”, — заявляв тоді сам Зеленський.

Раніше в ексклюзивному інтерв’ю BitukMedia письменниця Оксана Забужко розповіла, якими мають бути українські серіали, аби відійти від наслідків політики русифікації.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі