Четвер, 28 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Фільм “Будинок зі скалок” внесли до шорт-листу кінопремії “Оскар”

Важливо

Документальний фільм “Будинок зі скалок” (A House Made of Splinters) про українських дітей на війні потрапив до шорт-листу американської кіноакадемії та побореться за статуетку “Оскар”. Над стрічкою працювала команда із Данії, України, Швеції та Фінляндії.

Про це йдеться на офіційній сторінці премії “Оскар”.

Стрічка “Будинок зі скалок” потрапила у до списку кращих документальних фільмів. Знімав її данський режисер Сімон Леренг Вільмонт за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

У фільмі розповідають історію кількох виховатильок дитбудинку на сходу України. Він знаходиться поблизу фронту і приймає дітей, які постраждали від війни. Поки що “Будинок зі скалок” очолює список документальних стрічок.

Церемонія нагороджуння відбудеться 13 березня. “Аватар: Шлях води”, “На західному фронті без змін”, та “Банші Інішерина” та ще десять стрічок позмагаються за звання кращого художнього фільму.

Як повідомляло BitukMedia, документальний фільм Шона Пенна Superpower про Володимира Зеленського та Україну презентують на Берлінському кінофестивалі. Цьогоріч дати Берлінале припали на річницю вторгнення рф в Україну.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі