П’ятниця, 29 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Документалку Шона Пенна про Україну покажуть на Берлінале

Важливо

Документальний фільм Шона Пенна Superpower про Володимира Зеленського та Україну презентують на Берлінському кінофестивалі. Цьогоріч дати Берлінале припали на річницю вторгнення рф в Україну.

Про це повідомляє сайт фестивалю.

“Це документальний фільм, знятий за дуже складних обставин, але це також кіно, яке розповідає про роль мистецтва та митців у важкі часи”, – сказав художній керівник фестивалю Карло Чатріан. Він додав, що у фільмі є кадри, зняті Пенном в Україні в листопаді 2021 року, зйомки з Зеленським, а також кадри з Києва на початку вторгнення росії.

Презентація стрічки Superpower стане однією з головних подій фестивалю, оскільки цьогоріч його дати припали на річницю вторгнення РФ в Україну – захід триватиме з 16 до 26 лютого.

Також у рамках фестивалю проводитиметься низка заходів, присвячених підтримці українських кінематографістів. На фестивалі буде спеціальна панель, присвячена варіантам фінансування українського аудіовізуального контенту. 

Нагадаємо, дворазовий лауреат премії “Оскар” Шон Пенн щонайменше тричі під час повномасштабного вторгнення приїжджав до України. Американський актор і режисер передав Президенту Зеленському один зі своїх “Оскарів” як символ віри в перемогу України у російсько-українській війні. Відзнака перебуватиме в Україні до закінчення воєнних дій. Натомість Пенн отримав від президента України орден “За заслуги” ІІІ ступеня “за зміцнення міждержавної співпраці, підтримку суверенітету й територіальної цілісності України, вагомий внесок у популяризацію Української держави у світі”.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі