Четвер, 25 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Родина розмальовує гільзи для допомоги військовим

Важливо

Подружжя Тараса і Любові Флисників та їхня донька Зоя із Тернополя розмальовують гільзи для допомоги військовим. Частину із них продають, а частину відправляють на фронт військовим. Виручені кошти також передають ЗСУ.

Про це повідомляє Суспільне.

Тарас має у Тернополі СТО. Із перших днів повномасштабного вторгнення вони готують автомобілі для передачі на передову. Зокрема, малювали і камуфляжі на авто.

Перші гільзи із фронту. родина розмалювала на прохання знайомих.

Військові з фронту привозили відстріляні безпечні гільзи і запропонували дітям із родини Флисників розмалювати. Гільзи вирішили продавати. Перша сума була 15-17 тис. На зароблені кошти купляли аптечки чи інші потрібні військовим речі, розповідають у родині.

Фото зі своїми гільзами родина публікує у соцмережах – так хочуть заохотити людей до допомоги військовим. Один 90-річний дідусь, наприклад, побачив і запропонував віддати захисникам свій старенький ВАЗ.

Тарасова дружина Любов працює у салоні краси.

“Малюємо ми на цих гільзах нашу українську символіку, атрибути, герби, козаків. Також ми малювали з прапорами країн, які нам допомагають. Нам недавно передали з фронту вже більші гільзи. Моя донечка запропонувала на ній зобразити червоно-чорний прапор”, – говорить Любов.

Малюють також національну символіку, часто просять малювати козаків із популярного мультфільму, один із капеланів попросив зобразити Матір Божу, розповідає Тарас – зараз вона  знаходиться у храмі села Покропивна Зборівської громади. На черзі – тубус від гранатомета.

“Мені подобається малювати, бо я дуже красиво малюю. Хочу стати художником. Я хочу, щоб моє бажання здійснилось, щоб Україна перемогла. І в нашій Україні був мир”, – розповідає донька Зоя.

Як повідомляє BitukMedia, yкраїнський волонтер маріуполець Михайло Пуришев разом із інціативою UAnimals облаштував на вулиці годівниці для безпритульних тварин. Так будуть підгодовувати тих, кого під час евакуації лишили господарі.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі