П’ятниця, 26 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

93-річний учасник першого польоту на Місяць одружився вчетверте

Важливо

93-річний астронавт Базз Олдрін зійшов на поверхню Місяця на кілька хвилин пізніше від Ніла Армстронга у 1969-му. Тепер від одружився вчетверте. Дружина Анка Фаур молодша від нього на 30 років.

Про одруження легендарного астронавта пише Daily Mail.

Про весілля Базз повідомив на своїй сторінці у Twitter.

“У мій 93-й день народження я радий повідомити, що моє давнє кохання, доктор Анка Фаур, і я пов’язали себе шлюбними обітницями. Ми схвильовані, як підлітки-втікачі”, – написав астронавт.

Фаур має докторський ступінь у галузі хімічного машинобудування, який отримала в Університеті Піттсбурга. У компанії Buzz Aldrin Ventures LLC, яка займається промоуцією та мерчендайзингом, жінка працює із 2019-го. Нині є віцепрезиденткою компанії.

Faur has a PhD in chemical engineering from the University of Pittsburgh and at one point was the treasurer for the California Hydrogen Business Council
Faur is Buzz's fourth wife, as Aldrin has been married and divorced three times prior, to Joan Ann Archer from 1954 to 1974, Beverly Van Zile from 1975 to 1978 and Lois Driggs Cannon from 1988 to 2012

Базз був пілотом модуля в місії Аполлон-11, пішов із NASA у 1971-му. У 1998-му заснував некомерційну організацію  ShareSpace Foundation задля сприяння космічним дослідженням, нещодавно закликав до колонізації інших планет. Також брав участь у проекті польоту на Марс як консультант щодо психологічного благополуччя астронавтів під час 1,5 річного перебування на кораблі та колонізації.

Чоловік прожив у шлюбі 20 років першою дружиною, має від неї трьох дітей.
Три роки був у шлюбі із другою і 24 – з третьою.

Базз боровся із депресією та алкоголізмом, але вже понад 40 років веде здоровий спосіб життя. Діти і колишні дружини подавали позов проти нього, що ніби Базз розтринькує їхні гроші. Ексастронавт суд виграв.

Як повідомляло BitukMedia, японських роботів-тюленів хочуть відправити на Марс разом з людьми. Вони можуть знадобитись для зняття стресу в астронавтів в умовах довгострокової місії на Червону планету, припускають в Національному агентстві аерокосмічних досліджень та в Інституті передових промислових наук та технологій у Токіо. Якщо машини зі штучним інтелектом у вигляді милих дитинчат морських котиків пройдуть тестування, вони можуть стати членами екіпажу астронавтів вже наприкінці десятиліття.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі