П’ятниця, 26 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Пенсіонера отрафували на $52,5 тис. за протерміновану книжку із бібліотеки

Важливо

Пенсіонер Девід Хікман із британського міста Дадлі заплатить штраф бібліотеці у розмірі близько $52,5 тис. Він взяв книжку “Закон щодо водіїв транспортних засобів”, коли йому було 17 років, і дійшов повернути книжку до бібліотеки лише через 58 років.

Про це повідомляє The Mirror.

Девід узяв із бібліотеки книжку про правові норми організації дорожнього руху у 1964-му коли потрапив у ДТП. Хлопець побачив дівчат, яких чекав, помахав їм рукою, авто викотилося посеред дороги – і через секунду врізався у автомобіль мера.

“У мене був  Ford Popular 1947 року. Оскільки я мав “колеса”, то почувався на вершині харчового ланцюга”, – пригадує Девід.

Девіда заарештували, і він міг би погано скінчити, оскільки мер виконував у Дадлі роль ще й мирового судді – але на щастя для хлопця, справою займався не він.

“Мати була не при собі від люті, коли дізналася. Я навіть намагався скупити газети, аби вона не побачила заголовки”, – пригадує чоловік.

Суд оштрафував Девіда на 7 фунтів – 175 фунтів на наш час – і призначив сплатити судові витрати вартістю ще 3 фунти. Хлопець вивчив закон, книжку із яким взяв у бібліотеці, щоб обстоювати свою позицію.

Потім хлопець забув повернути книжку, у 1970-му він уже мав дитину, і разом з родиною переїхав у південний район Лондона, і книжка разом з ним.

І ось він нещодавно повернувся у рідне місто. Каже, думав підкинути книжку анонімно. Але зрештою вирішів заслужено отримати на горіхи і віддати книжку особисто.

Штраф за протерміновану книжку невеликий – 20 пені за день. Але за 58 років набігла сума у 42 340 фунтів – це $52 455. Девід каже, що бачить у цій ситуації кумедний бік.

Місцева бібліотекарка Шерон Вайтхауз каже, що вона в шоці. Отримані гроші обіцяє пожертвувати на місцевий музей під відкритим небом – The Black Country Living Museum. Там знаходяться старовинні будівлі із 300-річною історією, а сам музей фокусується найбільше на періоді 1850–1950 років.

Як повідомляло BitukMedia, y аеропорту Дарвіна, Австралія, чоловіка оштрафували на $1874 за незадеклароване перевезення двох МакМафінів із яйцем і круасана із шинкою. Пасажир прибув із індонезійського Балі, де почалася епідемія ящура.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі