Середа, 24 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

За МакМафіни у багажі чоловіка оштрафували на $1,9 тис.

Важливо

У аеропорту Дарвіна, Австралія, чоловіка оштрафували на $1874 за незадеклароване перевезення двох МакМафінів із яйцем і круасана із шинкою. Пасажир прибув із індонезійського Балі, де почалася епідемія ящура.

Про це повідомляє CNN.

Штраф у 2664 австралійських долари був змушений сплатити неназваний чоловік, який не дотримався нових спеціальних заходів, що їх запровадила Австралія. Влада ввела обмеження на ввезення м’ясних виробів через те, що епідемія ящура в Індонезії перекинулася на острів Балі – популярне місце серед австралійських туристів. Чоловік мав задекларувати котлети і шинку як «предмети потенційно високої біологічної загрози».

Департамент сільського господарства, рибальства та лісового господарства Австралії повідомив, що собака шукач служби біозахисту на прізвисько Зінта виявив в рюкзаку пасажира «ряд незаявлених продуктів ризику», включаючи страви із фаст-фуду. Їх перевірять на ящур та знищать.

«Це будуть найдорожчі страви із МакДональдсу, які цей пасажри будь-коли», — іронізує Мюррей Вотт, міністр сільського господарства, рибальства та лісового господарства. Влада обіцяє, що так буде з кожним, хто ввезе незадекларовані продукти тваринництва до Австралії.

Австралійська влада запровадила пакет спеціальних заходів в аеропортах країни, включаючи дезінфікуючі килимки для ніг і собак-шукачів предметів біологічної небезпеки – продуктів тваринництва. Вартість урядової програми – $9,8 млн. Австралійська влада оцінює потенційні збитки від можливого спалаху ящура у  $80 млрд.

Ящур викликає болючі пухирі на стопах і в роті тварин, в результаті чого вони кульгають, не можуть їсти і помирають. Хвороба не є дуже небезпечною для людини, але є дуже заразною. Вона передається не лише через продукти тваринництва чи прямий контакт, а й через одяг, сумку, сліди взуття тощо.

Нагадаємо, що раніше в інтерв’ю BitukMedia  біофізик Семен Єсилевський розповів, що мавпяча віспа найчастіше передається під час тісного фізичного контакту. У громадському транспорті, наприклад, у метро, дистанція між людьми достатньо велика. Тому там хвороба не буде поширюватися активно.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі