Субота, 27 Липня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Жабодзилла важить 2,7 кг – рейнджери такої ще не бачили

Важливо

Рейнджери з національного парку Конвей у штаті Квінсленд у північно-східній Австралії знайшли у лісі очеретяну жабу, яка важить 2,7 кг. Експерти кажуть, що вона може бути найбільшою серед відомих і вже охрестили величезне земноводне Жабодзиллою.

Про це повідомляє CNN.

Департамент навколишнього середовища та науки штату Квінсленд у Twitter написав, що його експерти шоковані розмірами тварини.

Рейнджери їхали в авто, як трасу почала перетина змія. Вони зупинилися пропустити плазуна і відійшовши від машини побачили величезну жабу.

“Я схопила очеретяну жабу й не могла повірити, наскільки вона велика й важка”, – розповідає рейнджерка Кейлі Грей.

Вона додала, що тварину постаралися якомога швидше вилучити з природи, бо очеретяна жаба такого розміру з’їсть усе, що поміститься в рот.

Науковці прозвали її Toadzillа, тобто жаба-Годзилла. Нажаль, рекордсменку 9 а припускають, що це таки самка) довелося приспати через загрозу, яку вона може нести природі. Тепер причини її такого величезного зросту дослідять у лабораторії.

Жаб завезли в Австралію у 1935 році із Америки як засіб біологічної протидії очеретяним жукам. Однак земноводні почали дуже шкодити місцевому біорізноманіттю.

Як повідомляло BitukMedia, y Честерському зоопарку (Англія) з’явився на світ малюк західноафриканського шимпанзе. У самому народженні дитинча мавпи немає нічого дивного. Але лише не в цьому випадку – представників цього підвиду залишилося лише 18 тисяч у світі. І це перші шимпанзе, які колись були оголошені такими, що перебувають під загрозою зникнення.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі