П’ятниця, 29 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Шукали 30 років – заарештували боса італійської мафії

Важливо

Італійського мафіозо Маттео Мессіну Денаро заарештували на Сицилії вранці 16 січня. Він вважався найбільш розшукуваним злочинцем, босом “Коза Ностри” останні 30 років.

Про це повідомляє ВВС.

Понад 100 карабінерів – місцевих поліцейських – прибули до клініки у столиці Сицилії Палермо. Там Мессіну Денаро проходив лікування. Його затримали о 10:00 за місцевим часом (11:00 за Києвом).

Говорять, що Мессіну Денаро був протеже клану Тото Ріїни, голови клану Корлеоне. Мессіна Денаро курував рекет і незаконне захороненням відходів, контролював відмивання грошей і торгівлю наркотиками. Переховуючись із 1993-го, він віддавав накази зі своїх сховків.

Мессіну Денаро вважають замовником вбивств антимафіозних прокурорів Джованні Фальконе та Паоло Борселліно  в 1992-му – за це його засудили до довічного ув’язнення. Аби позбутися конкурентів його підручні влаштовували вибухи у  Мілані, Флоренції та Римі. 11-річного сина мафіозо, який став свідчити у суді, викрали та піддавали тортурам, після чого вбили – до цього також вважають причетним Мессіну Денаро.

Прем’єрка Італії Джорджа Мелоні заявила, що затримання злочинця стало “величезною перемогою для держави”.

Як повідомляло BitukMedia, небезпечного розбійника на ім’я Ом Пракаш, відомого як «Паша», затримали індійські правоохоронці. Він переховувався 30 років і встиг знятися у 28 фільмах. Два останні роки його вважали найбільш розшукуваним злочинцем у індійському штаті Гар’яна.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі