Середа, 24 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Дівчача зграя – жінка та вівчарка підкорюють континент на байку

Важливо

Контент-мейкерка Джесс Стоун та її німецька вівчарка Моксі планують відвідати 90 країн на мотоциклі. Для собаки створили спеціальну переноску – і вона почувається іноді комфортніше, ніж господиня.

Про відчайдушних мандрівниць розповідає CNN.

Коли люди бачить собаку на байку, вони іноді навіть створюють аварійні ситуації, намагаючись сфотографувати цю картину, сміється Стоун. Разом із улюбленцем вона планувала побувати у Центральній, Північній та Південній Америці, Африці, Європі та Азії. Але ціни на собаки та мотоциклів через океан зросли у 2022-му. Тож жінка та її чоловік Грем вирішили обмежитися шляхом від Гватемали до Мексики, США, Канади та далі до Північного Льодовитого океану.

Джесс та Моксі вирушили у мандрівку у березні минулого року. Їх супроводжував чоловік Джесс, Грем – він тримався позаду. Жінка каже, що вона прагне сама першою пройти шлях і подолати усі перешкоди. Каже, так вона почувається самодостатньою.

06 woman riding motorcycle around the world with dog baja california
Jess Stone

Джесс навчилася їздити на байку 10 років тому, коли вони жили із Гремом в Ліберії. Жінка зізнається, що партнер був не дуже терплячим вчителем. Коли Джесс навчилася більш впевнено триматися у сідлі, пара вирушила у мандрівку Центральною та Південною Америкою. Після повернення вони оселилися у Гватемалі і в їх житті з’явилася Моксі.

“Це 100% вона обрала мене! Ходила за мною по п’ятах і чекала, поки я її полюблю” – пригадує жінка.

Джесс і Грем не сумнівалися, що будуть брати із собою у подорожі Моксі. Але не хотіли чіпляти до мотоцикла чогось, щоб змінювало аеродинаміку. Так виникла ідея створити K9 Moto Cockpit – мотоциклетну переноску для собаку. Її подружжя виробляє у Гватемалі на своєму підприємстві RUFFLY.

“Багато людей питають, скільки собаці треба часу, щоб навчитися їздити на байку. Моксі знадобилися вихідні. Мені знадобилося набагато більше часу, щоб звикнути до ваги за спиною”, – розповідає Джесс.

03 woman riding motorcycle around the world with dog Canada
Jess Stone

Тож як тільки обоє почали впевнено почувати себе на мотоциклі, Джесс звернулася до ініціативи Girl Up, яка підтримує жінок, і так виник проект довколасвітньої подорожі GoRUFFLY Around the World.

“Це ніби ви переживаєте цю пригоду двічі. Ви відчуваєте це на собі. А потім ви відчуваєте це з її точки зору. Я весь час бачу Моксі у своєму дзеркалі. Вона притуляється головою до мене. Іноді вона навіть кладе свою велику морду мені на плече, піднявши підборіддя”, – ділиться враженнями Джесс.

04 woman riding motorcycle around the world with dog Guatemala
Jess Stone

Найбільш небезпечною була гравійна дорога до Північного Льодовитого океану, каже Джесс. Найбільше вона боялася не за себе, а що впаде і пошкодить байк. Але це була одна із найяскравіших поїздок, оскільки там вони побачили лосів і ведмедя грізлі.

01 woman riding motorcycle around the world with dog AK
Jess Stone

Зараз Джесс у Лос-Анджелесі. Вона готується до поїздки до Гондурасу, Сальвадору, Коста-Ріки та Панами.

З Панами вони планують полетіти до Колумбії, де доїдуть до «кінчика» Аргентини, а потім перелетять до Південної Африки. Потім подорожуватимуть східним узбережжям Африки до Єгипту, а потім до Греції, об’їдуть Європу та проїдуть Туреччину та Центральну Азію. Мандрівка займе щонайменше 2,5 роки.

Жінка каже, що Моксі – їхнє із чоловіком джерело натхнення. Вона ніколи не втомлюється спостерігати, як інші реагують на Моксі, жартуючи, що кожне відвідування заправки схоже на “селфі-палузу”.

“І перше, що всі говорять, це: “О Боже мій, вона носить окуляри”. Це викликає посмішку на обличчі кожного. І це те, що я люблю”, – каже Джесс.

Як повідомляло BitukMedia, бельгієць Альберт ван Лімберген проїхав на велосипеді 1,4 тис. км заради круасанів. На поїздку від домівки у місті Льєж до пекарні Boulangerie Roy Le Capitole у французькій Ніці він витратив 12 днів. У рецепті круасанів, заради яких була мандрівка, використовують унікальну лаванду.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі