П’ятниця, 19 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Школярка обрізала косу заради допомоги ЗСУ

Важливо

8-річна пластунка Уляна Петрук із села Шепетин Дубенського району обрізала волосся, аби допомогти ЗСУ. Отримані 1,3 тис. грн. віддала військовим.

Про це повідомляє y Facebook Рівненська ОВА.

Уляна має брата, який воює у складі ЗСУ. Дівчинка разом із іншими пластунами долучалася до волонтерства – виготовляла патріотичні сувеніри, колядувала, щоб назбирати гроші на потреби війська.

Прочитавши про те, що одна із українських школярок продала своє волосся, аби допомогти ЗСУ, Уляна вирішила зробити так же. У перукарні дівчинка отримала 1,3 тис. грн. Їх разом з батьками передала до волонтерської організації, яку створили мешканці села Шепетин.

“Уляна постійно знаходиться в середовищі, де вірять в ЗСУ, де займаються волонтерством, де роблять все, що вміють, щоб наблизити перемогу. Тому, певна річ, у неї теж виникає бажання допомогти”, – пояснює тато дівчинки Андрій Петрук.

“Уляна – добра і відкрита дитина, – розповідає голова осередку Пласту Смизької тергромади Галина Руднік. – Вона казала про свій намір обрізати і продати косу, щоб допомогти ЗСУ. Ми пишаємося її вчинком. Уляна – наш мегамотиватор у підтримці воїнів”.

Як повідомляло BitukMedia, 6-річний Павло зі Львова разом з мамою Христиною Гашенко-Кикоть випікав кекси та продавав їх біля місцевих храмів. Таким чином родина назбирала 12 тис. грн, які витратили на купівлю прапорів для ЗСУ.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі