П’ятниця, 19 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Коров’ячі відходи стануть екологічним паливом для трактора

Важливо

Італійська машинобудівна компанія New Holland збирається побудувати трактор T7 Methane Power LNG, який буде працювати на продуктах гниття коров’ячого гною. Розробники кажуть, технологія дає результати не гірші за дизель.

Про це повідомляє New Atlas.

New Holland створює технологію у співпраці з британською компанією Bennamann. Технологія працює приблизно так: фермери збирають якомога більше коров’ячого калу як гною, і замість того, вони закачують його у великі резервуари.

Анаеробні організми їдять суміш і виробляють біогаз, який містить переважно метан. Цей газ збирають і очищають у біометан, який можна використовувати на фермі всюди, де зазвичай використовується природний газ. Або його можна стиснути та скрапити. Твердий залишок відходів можна використовувати як добриво. Скрапленим біогназом можна заправити трактор T7 Methane Power.

Коров’ячі ферми вважаються одними із найбільш значних забруднювачів повітря метаном саме через продукти життєдіяльності тварин. У короткостроковій перспективі метан має значно потужніший парниковий ефект, ніж вуглекислий газ. Протягом 20 років кілограм метану в повітрі вироблятиме тепловий ефект більш ніж у 80 разів сильніший, ніж кілограм вуглекислого газу.

Як повідомляло BitukMedia, канадська компанія Anaergia Inc. та японські підприємці із компанії Toyo Energy Solution. Co побудують найбільшу в Японію екологічну електростанцію для переробки коров’ячих відходів у місті Косаока на південному узбережжі країни.

Також швейцарські вчені з інституту медичної мікробіології створили сховище мікробіоти. Ці зразки, як сподіваються, одного разу зможуть врятувати людство від вимирання.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі