П’ятниця, 26 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Вчені наповнюють сховище екскрементів для … порятунку людства (ВІДЕО)

Важливо

Швейцарські вчені з інституту медичної мікробіології створили сховище мікробіоти. Ці зразки, як сподіваються, одного разу зможуть врятувати людство від вимирання.

Про це повідомляє Daily Mail. 

Бактерії, віруси та гриби, що живуть у людському кишечнику, відіграють ключову роль у розщепленні їжі, допомагають засвоювати поживні речовини, а також беруть участь у роботі інших систем організму.

От тільки різноманітність мікробіоти поступово зменшується. Щоб зупинити цей процес, дослідники почали заморожувати різні зразки випорожнень і зберігати їх. Завдяки цьому мікрофлору з них у разі потреби можна повторно культивувати.

“Люди дуже добре обізнані про біорізноманіття, зникнення рослин та тварин. Однак, якщо слон вимре, з точки зору вашого власного здоров’я у вас не буде проблем. Але якщо якимось чином буде порушено ваш мікробіом, це може мати величезні наслідки”, — каже автор проєкту доктор Адріан Еглі.

Зібрані людські екскременти дослідники поміщають у лабораторний морозильник і зберігають за постійної температури -80°C. Поки що в колекції 3 тисячі зразків.  Багато з них отримали у Швейцарії. У подальшому колекцію планують збільшити щонайменше до 100 тисяч та розширити географію збору матеріалу. Декілька сотень свіжих зразків привезли з Пуерто-Рико та Ефіопії. В цьому є необхідність – мікробіом (сукупність усіх мікроорганізмів у кишечнику) змінюється залежно від способу життя людини.

“Ми шукаємо не лише людей, які живуть у джунглях — це також можуть бути ті, хто більшість часу живе на фермах і просто відрізняється від середньостатичних жителів Заходу”, пояснює доктор Адріан Еглі.

Наразі мікробіологи придивляються до старих військових бункерів, захованих у Альпах, щоб розмістити всю колекцію мікробіоти, а простіше – калу.

Як повідомляло раніше BitukMedia, вчені з університету RMIT в Австралії розробили модифікований крохмальний продукт, який можна додавати в їжу. Кажуть, він не впливає на її смак, колір або текстуру. Але при цьому робить страву здоровішою.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі