Четвер, 28 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Прудкі та непомітні: в армії служитимуть щури-кіборги

Важливо

Першу партію щурів-кіборгів створили фахівці з Лабораторії молодих вчених у Хайдарабаді (Індія). Завдання гризунів – забезпечувати військових відеоінформацією про те, що відбувається всередині будівель.

Про це повідомляє портал Deccanherald.

Йдеться про звичайніих лабораторних щурів. В їхній мозок імплантовані електроди, що одержують сигнали ззовні. З їхньою допомогою можна керувати поведінкою гризунів. На спині щурів встановлені крихітні відеокамери, з яких у режимі реального часу надходить зображення.

Коли щурів-кіборгів випускають всередину будівлі, вони непомітно розбігаються по ній, і, будучи невидимими для ворогів, передають необхідну інформацію.

Зараз вчені працюють над тим, щоб відпрацювати здатність щурів коритися командам, що надходять у мозок. Так військові зможуть керувати їхньою поведінкою та переміщеннями.

Як повідомляло раніше BitukMedia, японські науковці повідомляють, що навчились створювати тарганів-кіборгів. Комахи можуть стати помічниками рятувальників у пошуках жертв стихійних лих, які опинились під завалами. Прорив став можливим завдяки ультратонким сонячним батареям.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі