Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

У Японії створять екологічну коров’ячу електростанцію

Важливо

Канадська компанія Anaergia Inc. та японські підприємці із компанії Toyo Energy Solution. Co побудують найбільшу в Японію екологічну електростанцію для переробки коров’ячих відходів у місті Косаока на південному узбережжі країни.

Про це повідомляє Bloomberg.

Підприємці планують переробляти відходи із коровників в екологічну електроенергію. На підприємстві працюватиме анаеробна установка, яка зможе переробляти 250 тон коров’ячих фекалій щодня. Отриманий біогаз будуть спалювати. Підприємці планують отримувати 1,2 мВт електроенергії щодня, що достатньо для електропостачання у 2200 будинків протягом року.  

Коров’ячі ферми називаються одним із головним джерел метану в атмосфері, який сприяє глобальному потеплінню. Науковці говорять, що метан у 84 рази сильні збільшує парниковий ефект у короткостроковій перспективі, ніж вуглекислий газ.

Зараз екологи намагаються зменшити рівень виділення метану на коров’ячих фермах: на корів одягають спеціальні маски, які вловлюють метан, коли тварини відригують, а також годують їх морськими водорослями, аби зменшити продукцію метану у шлунку.

Як повідомляло BitukMedia, шведський стартап Candela розробив екологічний пором з електродвигуном Candela Р-12 на підводних крилах. Він не залишає хвиль, шуму і викидів.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі