Четвер, 25 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

І жодного пластику: стартап пропонує крижані соломинки для коктейлів (ВІДЕО)

Важливо

Пластикові соломинки стали символом небезпечних відходів. Запропоновані альтернативи мають свої нюанси. Але несподівані рішення теж знаходяться. Так стартап The Ice Guys (США) пропонує виробництво форм для виготовлення трубочок з льоду як більш екологічної альтернативи пластику та силікону. Проєкт називається Ice Straw.

Про це розповідає New Atlas.

Пластикові соломинки для напоїв є одним з головних побутових забруднювачів навколишнього середовища. Альтернатив їм безліч: вироби з нержавіючої сталі, алюмінію, силікону тощо. Але з ними безліч проблем: важко чистити, вони можуть спотворювати смак напою. А у випадку з паперовими варіантами це просто непрактично: вони швидко розмокають і стають неприємними не лише на вигляд.

Стартап з Делавера (США) запропонував своє вирішення проблеми. Воно просте та геніальне – соломинки з льоду, які можнат приготувати самостійно.  З ними самі плюси! Трубочки з льоду точно не вплинуть на клімат, їх не потрібно мити. Ба більше, вони не тільки не зіпсують, а й покращать смак коктейлів. Однієї Ice Straw вистачає на те, щоб допити ваш напій охолодженим, не залишаючи разом з тим жодних відходів.

Так, у крижаних соломинок є кілька нюансів, проте сама по собі ця ідея є досить цікавою. Тому творці розмістили її на Kickstarter — платформі для збору коштів на реалізацію наукових, творчих та виробничих проектів.

Льодяна соломинка — це силіконова форма (молд), яку можна заповнити водою і заморозити за 30-45 хвилин, а потім отримати з неї готову до вживання соломинку. Можна попередньо заморозити кілька штук, дістати їх з форми й тримати в морозильній камері, щоб в потрібний час вийняти та використати. Також не обов’язково їх робити саме з води. Можна поекспериментувати, наприклад, з соком, безалкогольним напоєм або чимось іншим, що припаде до смаку.

Поки що The Ice Guys пропонують три молди для виготовлення трубочок, які відрізняються за розмірами. Classic має довжину 220 мм із отвором діаметром 5 мм. Cocktail має таку саму ширину отвору, але довжиною всього 140 мм, що дозволяє пити з коротших коктейльних келихів. А Boba — версія Classic з отвором шириною 12 мм. Вона дозволяє ковтати бульбашки з газованого чаю.

Ice Straw доступний у трьох різних розмірах для різних типів напоїв. Фото – Ice Guys

Як повідомляло раніше Bituk Media, естонська компанія Myceen представила абажур B-Wise, виготовлений із грибного міцелію. За текстурою вони – як штучна шкіра. Презентація відбулася у нідерландському Ейндховені на Dutch Design Week – найбільшій щорічній дизайнерській події в Північній Європі. 

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі