П’ятниця, 29 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Є чотири причини влаштувати трибунал над путіним – американський дипломат

Важливо

Україні потрібно створити міжнародний трибунал і в ньому доводити причетність володимира путіна і кремлівської верхівки до геноциду під час війни. Це переконає західне суспільство і доведе необхідність гарантій країнам-сусідам росії.

Про це у колонці для BitukMedia написав посол США в Німеччині за президентства Білла Клінтона, професор і засновник кафедри міжнародної безпеки та управління Генрі Кіссінджера Боннського університету Джеймс Бінденагель.

Трибунал потрібен Україні, оскільки Міжнародний кримінальний суд не може розглядати справи про злочини проти миру. А російська агресія підпадає саме під цю категорію, пояснює дипломат.

Бінденагель сподівається, що до трибуналу увійдуть як українські, так і європейські слідчі і військові і вони доведуть, що російська агресія є кримінальним злочином стосовно України.

Екс-посол вважає, що трибунал надасть Україні політичні переваги на міжнародній арені. Він наводить чотири причини, чому Україні потрібно створити такий трибунал.

“По-перше, він підкреслить, що Україна є жертвою жорстокого вторгнення, яке призвело до геноциду. Суд доведе російську агресію.

По-друге, путінська війна розвіяла оману у Німеччині та Європі загалом про можливість укладання миру із Росією.

По-третє, трибунал продемонструє, що Україна, Центрально-Східна Європа, країни Балтії та інші сусіди росії потребують гараній захисти від російської агресії.

По-четверте, трибунал дозволить України перекласти на Путіна, Сергія Лаврова, Сергія Шойгу особисту відповідальність за їхню агресію. Трибунал зможе розглядати  російську агресію саме як злочин проти миру, ведення незаконної війни.”

Раніше у своєму коментарі для BitukMedia колишній командувач армії Сполучених Штатів у Європі Бен Годжес заявив, що єдина річ, яка може зупинити Росію, це Воля українських солдат і населення, яка підтримується Волею західних Націй допомогти Україні.



Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі