Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Росію може зупинити лише одна річ. Що це?

Важливо

Надання ядерного озброєння Україні, російськомовний німецький телеканал для бурятів, штурм Криму спільно із військами НАТО. Такі та інші версії пропонують на Заході, аби зупинити російську агресію проти України, домогтися поразки росії у війні та спричинити її розпад.

BitukMedia поставило західним політологам, політикам, військовим та дипломатам із різних країн одне питання – “Росію може зупинити лише одна річ. Що це?”.  Ми попросили відповісти коротко, буквально – одним абзацом. Ось що із цього вийшло.

Дебра Кейган

ексрадниця американського президента Джорджа Буша-молодшого і ветеран Держдепу США

Єдина річ, яка може зупинити росію, – це масивне насичення України військовою технікою, яка може вирішити дві критичні задачі.

Перша – це сучасна протиповітряна оборона, здатна збивати російські ракети, дрони і літаки. Те, що пропонує зараз Захід, навіть близько не стоїть до того, що потрібно Україні.

Друга задача – ракети великої дальності типу ATACMS для HIMARS. Цей тип боєприпасів може нанести руйнівний удар по росіянах в Криму і таким чином відправити російську військову інфраструктуру в нокаут.

Все це треба постачати уже зараз.

Бен Годжес

відставний генерал армії США, колишній командувач армії Сполучених Штатів у Європі

Фото: Delfi

Єдина річ, яка може зупинити Росію, яка уже зупиняє Росію, це Воля. Воля українських солдат і населення, яка підтримується Волею західних Націй допомогти Україні. Скільки б Росія не виставила артилерії чи ракет, їй не зламати цю Волю.

Єдина річ, яка може зупинити Росію, це Воля українських військових і народу

Джеймс Бінденагель

посол США в Німеччині за президентства Білла Клінтона, професор і засновник кафедри міжнародної безпеки та управління Генрі Кіссінджера Боннського університету

Фото: Checkpoint Charlie Stiftung

Нещодавно Путін влаштував жахливий теракт проти українських цивільних і критичної інфраструктури країни – і він зробив це заради помсти. Також Путін перевіряє, на скільки західна підтримка України є стійкою. Путін розуміє силу, і якщо не зустріне її, то продовжить свою агресію і надалі. Якщо спробувати укласти угоду із Путіним, то зросте ймовірність, що він лише розширюватиме військові дії. Він робитиме це за рахунок права на самовизначення, як це уже сталося на псевдо-референдумах, та нехтування міжнародним верховенством права. Тож якщо дипломатія має працювати, вона має бути підтримана силою. Згадайте Фрідріха Великого, який сказав: “Дипломатія без зброї, як музика без інструментів”.

Перемога над Путіним вимагає від України можливості наносити військові контрудари

Перемога над Путіним вимагає від України можливості наносити військові контрудари, а від міжнародної спільноти – підтримки ізоляції Росії, накладення репарацій на неї і постійного технологічного ембарго. Великі держави часто зазнавали поразки, незважаючи на ядерну зброю та матеріальну перевагу. Стратегічне використання ресурсів, високоточна зброя у військовому протистоянні із росіянами, перекриття поставок, партизанська війна, кібератаки та санкції також можуть змінити ситуацію на користь України.

Ульріх Буна

аналітик, політолог Католицького університету у Парижі

Фото: chas.news

Масоване бомбардування України, так же як і призначення генерала Сергія Суровікіна, відомого своєю жорстокістю, керівником сил вторгнення, означає, що Кремль не готовий здаватися. Зараз Путін зіштовхнувся із військовою поразкою та зростанням міжнародної ізоляції, але визнавати свої невдачі він не хоче. Тож він подвоює ставки, вирішує підвищити градус насилля у війні. І це дає зрозуміти, що не може бути жодного компромісу із путінським режимом, а тимчасові перемир’я лише дадуть йому можливість відновити свої сили та знову атакувати Україну.

Ймовірність падіння Путіна зростає з кожною поразкою російської армії

Єдина річ, яка зупинить Росію у цій війні – це зміна режиму і падіння Путіна. Ймовірність того, що його скинуть, зростає кожного разу, як російська армія програє на полі бою, а санкції посилюються і калічать російську економіку. Тож міжнародна спільнота, а в першу чергу Захід, повинні і далі надавати Україні військову і фінансову допомогу, а решта світу повинні обрубати зв’язки із російською економікою. Це може бути болюче з точки зору економіки, але це єдиний спосіб тиснути на режим із усіх боків.

Ребекка Хармс

ексдепутатка Європарламенту від німецької партії “Союз 90/Партія Зелених”, режисер-документаліст

Фото: uatv.ua

Україна має отримати усю зброю,  яка їй потрібна для того, щоб “закрити небо”, продовжити наступ і звільнити окуповані українські території. Українська армія добре підготовлена та мотивована, але терміново потребує зброї та боєприпасів. Списки цієї зброї відомі в Берліні, Парижі та Вашингтоні. Постачання повинно бути швидким, і в той же час ЄС, США та інші країни НАТО повинні нарощувати виробництво зброї. Україна має силу і волю до перемоги. У нас є необхідна їй зброя.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі