Субота, 27 Липня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Спальний мішок українського виробництва визнали кращим у світі: чим він це заслужив?

Важливо

Вперше український бренд Turbat отримав ISPO Award – головну нагороду в індустрії туристичного спорядження. Якщо порівнювати це досягнення, то тільки з “Оскаром” у кінематографі. Визнання вони здобули за інноваційний трисезонний спальник Turbat Ultar. Його розробив Макс Перегінка – програміст, ґік туристичного спорядження, мандрівник, а тепер і воїн ЗСУ.

Про це розповідає The Village. 

За ISPO Award змагаються найбільші виробники світу. Проте цьогоріч саме український спальник вразив цікавими конструктивними рішеннями, влучним балансом ваги, теплоізоляції та зручності. Він важить лише 680 грамів, а спати в ньому комфортно в діапазоні від -2 до +3 градусів. У спальнику можна висунути ноги в нижній частині, ходити табором і мати додаткове тепло, перебуваючи на природі. 

Крім всіх функціональних аспектів, цей спальний мішок також може вразити своїм візуальним дизайном. Помаранчевий колір – його безумовний плюс. Вхід і вихід зі спального мішка також ергономічно добре вирішено, а додатковий комір, що утеплює, підвищують комфорт. Місця всередині спального мішка також достатньо.

«Завдяки невеликому розміру його можна брати із собою у далекі поїздки, заощаджуючи місце. Чудове утеплення, чудова теплоізоляція при малій вазі», – зазначило журі премії ISPO.

Спальник запустили в продаж у лютому, за кілька днів до повномасштабного вторгнення росії в Україну, і одразу розпродали через нагальну потребу. Тож, попри мандрівне призначення, багато мішків Ultar зараз зігрівають і військових, і цивільних. Матеріали для нових спальників уже чекають з Японії. Шитимуть їх в Україні, використовуючи як утеплювач український білий гусячий пух найвищої якості.

У магазинах спальник вартістю 11 850 грн з’явиться в лютому 2023 року. 

“Для нас важливо підтримувати місцеву економіку та робочі місця – ми розглядаємо це як частину нашої відповідальності”, – пояснює Маріан Стрільців, креативний директор Turbat.

Як повідомляло раніше BitukMedia, стартап з Кремнієвої долини (США) сподівається зробити революцію в транспорті. Компанія Alef Aeronautics починає з пасажирів, готових заплатити 300 тис. доларів за життя без заторів. Це ціна літаючого автомобіля Alef Model A. Електрокар здатний злітати та приземлятись вертикально. Його створив виходець з Києва Євген Духовний.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі