Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Різдво нового часу – крути педалі і запалюй ялинку (ВІДЕО)

Важливо

Бути економії, бути святу! Мер Будапешта знайшов спосіб заощадити електрику і при цьому не відмовлятись від традиційних різдвяних вогнів. В одному з районів угорської столиці з’явилася імпровізована ялинка з гірлянди, приєднана … до велосипеда. Так і виходить: хочеш запалити ялинку – крути педалі. Родинам з дітьми дуже подобається.

Про це розповідає Reuters.

“Це чудове вирішення проблеми в умовах енергетичної кризи. Без прикрас було б дуже сумно. Щороку цю площу красиво прикрашають, а без вогнів все виглядало б сумно. Тож це чудовий компроміс”, – каже мешканка Будапешта Нора. 

А ще це можливість зігрітись рухом, каже очільник II району Будапешта Гергелі Орші. Він всіх запрошує на собі відчути, скільки сил треба докласти, аби запалити вогники на шестиметровій різдвяній ялинці. Ті, хто вже спробували, розповідають, що то дійсно важке завдання. Але родинам з дітьми подобається така розвага.

Між іншим, велосипед також заряджає батарею, яка разом з іншими сонячними панелями, живить електрикою різдвяну ілюмінацію головної площі міста.

Інші гірлянди працюють за рахунок накопиченої сонячної енергії. Втім, гірлянд та інших прикрас, що світяться, цього року все одно менше, ніж зазвичай. Так кошти, які вдасться заощадити за святковий сезон, витратять на електрику для дитячих садків та інших соціальних закладів.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі