П’ятниця, 19 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Чоловік оселився на найвіддаленішому острові світу – як йому там живеться

Важливо

27-річний Джеймс Сінклер живе на найвіддаленішому острові у світі – Південна Джорджія. Він належить до володінь Британської корони. Каже, в полярну експедицію його проводжали, наче на похоронах.

Про те, як живе полярник, розповідає The Mirror.

Острів Південна Джорджія знаходиться на відстані 2023 км від узбережжя Аргентини. Сінклер виконує там роль представника уряду та керуючого поштою. Також він відвідує весілля та слідкує за роботою суден із захисту популяції риб. Поруч із ним живе Британська арктична експедиція – загалом їх 27 осіб.

Сінклер уклав контракт на три роки. Півроку проводить на острові, потім на три місяці повертається в Аргентину.

Чоловік розповідає, що у перший місяць роботи йому не було нудно. Він спостерігав альбатросів, бачив синіх китів, дивився на бої самців морських слонів.

“Це аболютний привілей”, – каже Сінклер. Природа йому теж подобається: – “Майже, як Гімалаї, але в південній Атлантиці”, – каже він.

James spends his time overseeing the day-to-day workings of the island
Фото: James Sinclair

Крім того, на арктичній станції є бар, бібліотека, тренажерний зал і сауна. Раз чи два на тиждень команда дивиться разом фільми, також є традиція читати лекції. У сховищі повно маскарадних костюмів. Іноді полярників беруть на борт судна, які пропливають, аби ті прочитали лекції чи просто склали компанію за вечерею.

Мати чоловіка раніше працювала в Британській антарктичній службі в Кембриджі у сфері управління відходами з відновлюваних джерел. Заявку на експедицію по Південної Джорджії Сінклер подавав ще 2018 року, але тоді все скасували через пандемію. Коли ж після повторної подачі його взяли, чоловік був “абсолютно щасливим”, як зізнається сам.

James says the wildlife on the island is 'just incredible'
Фото: James Sinclair

“Було досить важко залишити сім’ю. У нас була гарна прощальна вечеря, хоча вона більше нагадувала мої похорони”, – пригадує Джеймс.

Запас їжі полярникам поповнюють раз на рік. Однак раз на місяць до острова причалює корабель, який привозить свіжі продукти та інші предмети. Наприклад, багато хто замовляє нитки та спиці для в’язання.

Джеймс, як представник уряду, платить Лондону податки – за кошти, які збирають із туристів. До острова не можна дістатися літаком – лише по воді. Для цього треба оформити візу. Перебування на острові протягом трьох днів коштує 130 фунтів – близько $157. Ті, хто хочуть лишитися на довше, мають платити 20 фунтів за кожну добу. Із туристичних пам’яток на Південній Джорджії є стара китобійня, в’язниця і церква.

Сінклер розповідає, що коли він не працює, то катається на лижах, ходить в гори чи збирається з рештою полярників і вони влаштовують світські вечори.

Як повідомляло BitukMedia, британський благодійний фонд UK Antarctic Heritage Trust відібрав чотирьох жінок для роботи у найвіддаленішому поштовому відділені світу – на острові Ґудьє в Антарктиді. Одна із них нещодавно відгуляла весілля.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі