Четвер, 25 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Місто-сад – вчорашній день. Колишній автомобільний дизайнер збирає гроші на місто-яхту (ВІДЕО)

Важливо

Колишній автомобільний дизайнер П’єрпаоло Лаццаріні показав свій новий проєкт, на який вже почав збирати гроші — величезну яхту-місто у формі черепахи. Це буде не просто яхта, а ціле місто з населенням 60 тисяч людей, яке зможе плавати у морі.

Про це розповідає Hypebeast. 

Лаццаріні назвав її Тераяхта “Пангеос” – на честь суперконтиненту Пангея, який існував сотні мільйонів років тому. Жодна з існуючих мегаяхт не зрівняється з нею!

Довжина “Пангеос” становитиме 550 м, а максимальна ширина – 610 м. Таким чином площа плавучого “міста” перевищить 1 квадратний кілометр.

Корпус яхти буде побудований зі сталі. Своєю формою він нагадуватиме черепаху. Всередині плавучого міста буде все – готелі, торгові центри, парки, доки для яхт та майданчики для гелікоптерів, розкішні приватні вілли, клуби тощо. Словом, все необхідне для підтримки активності 60 тисяч людей.

Природно, для судна такого розміру потрібна потужна тяга – “Пангеос” буде оснащений дев’ятьма потужними ультрасучасними двигунами на високотемпературних надпровідниках. Кожен з них буде електричним і здатний видавати потужність, еквівалентну 16 800 кінським силам, що дозволить місту розвивати швидкість 5 вузлів (9,2 км за годину).

Енергія для управління плавучим містом надходитиме від сонячних батарей. Плюс електрика вироблятиметься за допомогою його великих конструкцій, схожих на плавники. Вони будуть використовувати енергію хвиль, що набігають.

Лаццаріні оцінив свій проєкт у 8 мільярдів доларів США. Вже  невдовзі стартує краудфандингова кампанія зі збору коштів. Усім, хто пожертвує свої гроші на Тераяхту “Пангеос”, буде запропоновано нагороди – від віртуального відвідування яхти до фірмових NFT.

Якщо буде схвалений, будівництво в рамках проєкту планується розпочати в 2033 році в порту Короля Абдалли в Саудівській Аравії. Кажуть, на його завершення знадобиться до восьми років.

Як повідомляло раніше BitukMedia, Емірати знов хочуть здивувати весь світ. Тут націлились на створення власного Місяця. Гігантська будівля у формі кулі зображатиме природний супутник Землі. Вартість проєкту Moon Dubai  – 5 млрд доларів.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі