Четвер, 25 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Вовк гуляв біля родини з дітьми – влада оголосила безкровне полювання

Важливо

Влада нідерландського міста Арнем дозволила стріляти у місцевих вовків, аби відлякати їх від людей. Якщо тварини стануть надто прирученими, це може спричинити проблеми.

Про це повідмоляє BBC.

Рішення стріляти у вовків по всій провінції Гелдерланд, столицею якої є Арнем, прийняли після одного із відео в соціальних мережах. На ньому було видно, як вовк спокійно прогулюється повз сім’ю із двома малолітніми дітьми в національному парку Хоге Велюве.

Пейнтбольні кульки вибрали для того, щоб лісники потім могли бачити, в яку із тварин влучили. Влада сподівається, що це також спонукатиме вовків триматися щонайменше на відстані 30 метрів від людей. “Полювання” проведуть спеціально підготовані люди.

Місцеві активісти із організації Faunabescherming звинувачують владу. Чиновники підгодовують тварин. Але якщо вовки стануть надто ручними, їх доведеться пристрелити. Загалом у Нідерландах живуть близько 20 вовків, згідно із червневим звітом.

Власник парку Сегер Еммануель барон ван Воорст тот Воорст заперечує звинувачення. Хоче раніше він заявляв, що вовкав не місце в Нідерландах.

Як повідомляло BitukMedia, y канадському містечку Джаспер, яке є комерційним центром однойменного Національного парку, мешканців закликають вирубати яблуні, вишні та ягідні кущі. Вони приваблюють ведмедів і тварини можуть становити небезпеку.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі