Вівторок, 19 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

У містечку посеред заповідника закликають вирубати сади – бояться нашестя ведмедів

Важливо

У канадському містечку Джаспер, яке є комерційним центром однойменного Національного парку, мешканців закликають вирубати яблуні, вишні та ягідні кущі. Вони приваблюють ведмедів і тварини можуть становити небезпеку.

Про це повідомляє The Guardian.

Яблука і вишні не є ендемічними рослинами Національного парку Джаспер, але їх дуже полюблять ведмеді барибали – ці фрукти і ягоди є джерелом вуглеводів, які тварини запасають перед сплячкою.

Присутність ведмедів на відстані кількох метрів від людей – це неприпустимий ризик. Тварини можуть посягнути на їжу чи сміття, а також проявити раптову агресію. Усе це становить небезпеку для мешканців та гостей Джаспера, кажуть у канадській урядовій установі «Парки Канади». .

Нещодавно на фрукти і ягоди у садах замахнулася ведмедиця і її двоє дітлахів – їх спіймали і перевезли подалі. Але поруч бродять ще як мінімум 10 барибалів. Співробітники парку намагалися залякати ведмедів, стріляючи у них пейнтбольними кульками, крейдяними кульками і створювали гучний шум. Але це не дуже допомагає. Ведмедів дуже приваблюють ягоди, тож вони відходять на кілька метрів, а потім знову повертаються

Проблема фруктових дерев не нова. Але ведмеді стають все сміливішими і заходять у міста все глибше. У «Парках Канади» попередили, що барибалів доведеться відстрілювати, якщо вони будуть продовжити приходити у Джаспер. Правда, чиновники вжили доволі м’яке слово для вбивства тварин– «руйнувати».

Раніше влада норвезької столиці Осло приспала моржиху Фрею, яка випадково заплила на місцевий пляж. BitukMedia повідомляло, що моржиха стала справжньою зіркою соцмереж, але чиновники переймалися через безпеку людей, які підходили до Фреї надто близько.  

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі