Четвер, 25 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

М’який наче кицька: створили матеріал, який імітує шерсть пухнастих улюбленців

Важливо

Японська компанія Nissen розробила спеціальні простирадла та ковдри, торкаючись яких виникає відчуття, ніби ви пестите кішку. Виробники кажуть, першу партію розкупили майже миттєво.

Про це повідомляє SoraNews24. 

Молода співробітниця японської компанії Nissen, яка виготовляє одяг та товари для дому, зіткнулася з проблемою. Їй дуже хотілося завести кішку, але у квартирі, в якій вона проживає, це заборонено. Котокафе не рятували — тварини не завжди погоджувалися на ласку від незнайомки.

В Nissen вирішили допомогти колезі та іншим людям у подібній ситуації. Тут розробили спеціальні простирадла та ковдри дуже приємні на дотик. Вони створюють ілюзію ніби ви гладите кішку.

Матеріал назвали Neko Feel (Cat Feel). В процесі роботи його творці консультувались зі співробітниками компанії, в яких вдома живуть вихованці. Їх просили відібрати зразки різноманітних тканин, поки вони не знайдуть правильну комбінацію м’якості, товщини та довжини волокон. Було враховано навіть забарвлення. Команда зупинила свій вибір на волокнах, що мають більш глибокі відтінки біля основи та переходять до білого кольору на кінчиках. В якості орієнтирів взяли хутро двох порід кішок – російської блакитної та шотландської висловухої.

Коштують такі простирадла та ковдри від 13 до 40 доларів, залежно від розмірів. Виробники кажуть, першу партію розкупили майже миттєво.

Як повідомляло раніше BitukMedia, кішки можуть зберігати ДНК з місць злочинів. Збіги з людиною, що цікавить, можна знайти у 70% випадків. При цьому не має значення, як давно вона чи він контактували з кішкою і якої довжини в тварини шерсть. Таких висновків дійшли біологи з Університету Фліндерс (Австралія). Судмедексперти запропонували використовувати домашніх котів в якості доказів злочинів.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі