Неділя, 5 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Пілот, який возив космічних туристів SpaceX, задонатив на “швидку” для України

Важливо

Американський пілот та бізнесмен Джаред Айзекман, який був капітаном місії SpaceX Inspiration4, задонатив $100 тис. на машину швидкої допомоги для українських лікарів. Гроші передав через амбасадора UNITED24 астронавта Скотта Келлі.

Про це написав віцепрем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у Телеграмі.

“Командир екіпажу SpaceX Inspiration4 Джаред Айзекман пожертвував $100 тис. через UNITED24 на машину швидкої медичної допомоги для українських лікарів. Американський пілот військових реактивних літаків підтримав збір свого друга — амбасадора UNITED24 астронавта Скотта Келлі”, – написав Федоров.

У березні 2022-го Айзекман уже допомагав Україні. Він особисто привіз допомогу українським військовим на літаку.

SpaceX Inspiration4 – це місія SpaceX Crew Dragon, яка відбулася за кошти Айзекмана. Він особисто пілотував косммічний корабель Crew Dragon Resilience на низькій навколоземній орбіті. Політ тривав 16-18 вересня 2021 року. Окрім Айзекмана на борту було троє цивільних – співробітниця дитячої лікарні ім. Св. Юди, колись хвора на рак Гейлі Арсено, а також Сіан Проктор та Крістофер Семброскі, які раніше проводили симуляції польотів для тренування космонавтів. Inspiration став першою космічною місією з повністю цивільним екіпажем. Місію Айзекман мав намір використати для збору коштів для лікарні св. Юди.

Як повідомляло BitukMedia, американськи астронавт у костюмі горили Скотт Келлі долучився до всесвітньої краудфандингової платформи United24. Він займатиметься медичним напрямком. Спочатку збиратиме на карети швидкої допомоги.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі