П’ятниця, 26 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Астронавт, відомий витівками у костюмі горили, збиратиме допомогу для ЗСУ

Важливо

Американськи астронавт Скотт Келлі долучився до всесвітньої краудфандингової платформи United24. Він займатиметься медичним напрямком. Спочатку збиратиме на карети швидкої допомоги.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський у Facebook.

Келлі збиратиме на карети “швидкої” класу С. Це типові машини медиків, які можуть бути, наприклад, на базі мікроавтобуса Citroen Jumper.

“Пишаємося можливістю мати такого амбасадора. Дякую за потужну допомогу Україні реальними справами!” – написав Зеленський.

Келлі став відомий шість років тому після того, як на МКС одягнувся у костюм горили, літав по космічному кораблеві і лякав персонал. Пізніше він у тому ж костюмі демонстрував, що буде, якщо плакати в умовах невагомості.

Крім того, Келлі у співавторстві із Маргарет Лазарус Дін написав мемуари “Витривалість: рік у космосі, відкриття на все життя” (Endurance: A Year in Space, a Lifetime of Discovery), книжку видали у 2017-му.

Тим часом виконавець ролі Люка Скайвокера у космічній опері “Зоряні війни” Марк Гемілл уже зібрав для України коштів на понад 500 дронів.

Як повідомляло BitukMedia, aнглійська акторка, володарка Оскара Кіра Найтлі озвучить аудіокнигу за опублікованим щоденником 12-річної українки Єви Скалецької. Його видало лондонське видавництво Bloomsbury під назвою “Ти не знаєш, що таке війна” (You Don’t Know What War Is).

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі