Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Ролики нового покоління! Moonwalkers збільшують швидкість ходьби на 250% (ВІДЕО)

Важливо

Американські інженери-робототехніки з компанії Shift Robotics винайшли насадки на взуття, що нагадують ролики. Винахід отримав назву Moonwalkers – “місяцеходи”. Вони призначені прискорювати ходьбу на 250%. На відміну від роликових ковзанів, людина саме ходить. За відчуттями, це схоже на використання горизонтального ескалатора.

Нове взуття презентували на Kickstarter, порталі фінансування творчих проєктів за схемою спільнокошту (краудфандингу). Інженери сподіваються зібрати 90 тис. доларів на виробництво.

“На відміну від катання тротуаром на роликових ковзанах, яке вимагає навчання і вмінь, Moonwalkers так само прості у використанні, як рухомі стрічки в терміналах аеропорту. Ви просто пристібаєте їх до ніг і йдете на прогулянку, насолоджуючись при цьому значним приростом швидкості”, – зазначають в Shift Robotics.

Moonwalkers, може, і виглядають як роликові ковзани, але вони дещо інше. Це гібрид сандалів та роликів. Ремінцева конструкція дозволяє кріпити її до будь-якого взуття, будь-якого розміру. Вага приблизно по 1 кг на ногу.

Кожен пристрій оснащений акумулятором та 300-ватним електродвигуном, який надає руху восьми поліуретановим коліщаткам. Вони не розташовані в одну лінію, тому балансування не потрібно. Датчики відстежують ходу користувача, а алгоритми автоматично регулюють потужність моторів –  синхронізують їх між кожною ногою. Так  додаткова швидкість збільшується і зменшується, коли користувач йде швидше або повільніше.

Moonwalkers можуть збільшити швидкість ходьби на 250%, але їхня швидкість обмежена позначкою у 11,2 км/год навіть при русі вниз схилом. Сходи для нового “взуття” не проблема:  спеціальний жест ногою активує режим, який блокує колеса та не дає їм вільно котитися. Щоправда, крокувати все ж таки доведеться.  Це знижує навантаження на мотор і продовжує час використання. 

Можна сказати, що пішохід, швидше, їде, а не йде. Із запасом ходу від акумулятора близько 10 км Moonwalkers можуть стати ще однією альтернативою автомобілю для коротких маршрутів. А оскільки вони набагато менші за електричний скутер або велосипед, їх легко зберігати під робочим столом або в рюкзаку.

Вже зараз можна зробити попереднє замовлення на пару місяцеходів. Теперішня ціна 999 доларів. Доставка очікується вже у березні наступного року. Повна роздрібна вартість, як очікується, буде ближчою до 1400 доларів.

Як повідомляло раніше BitukMedia, американські інженери зі Стенфордської лабораторії біомехатроніки продемонстрували екзоскелет для ніг. Пристрій, що кріпиться на гомілку, швидко підлаштовується під ходьбу свого користувача. Цю розробку планують використовувати для допомоги тим, хто має труднощі в пересуванні, передусім літнім людям.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі