П’ятниця, 26 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Чоловік хворів 411 днів на Covid-19 – його вдалося вилікувати

Важливо

Неназваного 59-річного британця змогли вилікувати від Covid-19 після 411 днів безперервної хвороби. Допоміг “коктейль” із ліків, який вводили експрезиденту США Дональду Трампу. Лікарі кажуть, це диво, що пацієнт вижив.

Про це повідомляє SkyNews.

Пацієнт має ослаблену імунну систему після трансплантації нирки. Вперше він отримав позитивний результат у грудні 2020 року. Хоча лікарям вдалося прибрати симптоми, чоловік лишався “позитивним” до січня 2022 року.

Медики із лікарень Гая і Сент-Томаса в Лондоні кажуть, що це перший відомий задокументований випадок одужання людини після того, як вона так тривало переносила інфекцію.

При тому, британець хворів на найперший штам Covid-19 – той, який виявили у китайському Вухані, хоча світ давно уже хворіє на Альфа, Дельта та Омікрон.

Лікарі ввели чоловікові Регенерон – “коктейль” із медикаментів, які отримував Дональд Трамп, і британець одужав.

Ця ж команда лікувала чоловіка, який хворів на Covid-19 505 днів, але він помер.

Таких хворих називають стійкими інфікованими. Вони не заражаються повторно, просто організм не здатен побороти вірус. Науковці закликають звернути увагу на такі випадки.

Як повідомляло BitukMedia, гаджет Apple Watch врятував 12-річну школярку зі штату Мічиган (США) Імані Майлз. В дівчинки виявили пухлину на апендиксі, яка досить рідко трапляється у дітей.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі