Понеділок, 6 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Cмарт-годинник допоміг діагностувати рак у дитини

Важливо

Гаджет допоміг діагностувати рак у дитини. Apple Watch врятував 12-річну школярку зі штату Мічиган (США) Імані Майлз. В дівчинки виявили пухлину на апендиксі, яка досить рідко трапляється у дітей.

Про це повідомляє місцеве видання Hour Detroit.

В одну з ночей мати Імані Джессіка Кітчен помітила, що Apple Watch її дочки видає гучні звуки. Виявилося, що пристрій надсилав повідомлення про аномально швидкий пульс.

“Це було дійсно дивно, тому що раніше такого ніколи не було”, – розповіла Джесіка. За її словами, вона злякалася та відвезла доньку до лікарні. Медики оглянули юну пацієнтку та діагностували запалення апендикса. “Якби годинник не ввімкнувся, я б, напевно, просто чекала ще пару днів перш ніж везти доньку до лікарні”, — каже Кітчен.

Дівчинка потребувала невідкладної операції. Також хірурги звернули увагу на нейроендокринну пухлину на її апендиксі, яка досить рідко трапляється у дітей. На той час, коли лікарі виявили пухлину Імані, рак вже поширився на інші частини її тіла. 

За словами медиків, їм вдалося видалити пухлину. Тепер життю дитині нічого не загрожує. “Якби в неї не було цього гаджета, все могло бути набагато гіршим”, — зазначила в розмові з журналістами мати Імані Майлз.

Імані Майлз. Фото – Chuk Nowak.

Як повідомляло раніше BitukMedia, 54-річний британець Девід Ласт стверджує – Apple Watch врятував йому життя. Чоловік з’ясував, що його серце зупинялось 138 разів за 48 годин. Смарт-годинник допоміг виявити серйозне захворювання. 

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі