Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Гаджет-рятівник: чоловік “досі живий” тільки завдяки подарунку дружини

Важливо

Британець Девід Ласт стверджує – Apple Watch врятував йому життя. Чоловік з’ясував, що його серце зупинялось 138 разів за 48 годин. Смарт-годинник допоміг виявити серйозне захворювання.

Про це повідомляє The Independent.

Спочатку Девіду здалось, що годинник неправильно підраховує його серцебиття. Проте він все ж таки вирішив проти обстеження.

Чоловік отримав годинник Apple від дружини Сари як подарунок на 54-й день народження. Вже в перші дні використання Ласт зауважив, що Apple Watch підраховує частоту його серцебиття в стані спокою нижче 30 ударів за хв. Між тим, для дорослого чоловіка цей показник має бути від 60 до 100 ударів за хв. Батько чотирьох дітей  припустив, що Apple Watch несправний. Але дружина наполягла на візиті до терапевта, який пізніше направив пацієнта до кардіолога.

Після серії обстежень висновок лікаря спантеличував: серце Девіда Ласта  зупинялося 138 разів за 48 годин. Це відбувалося з 10-секундними інтервалами під час сну. Сам чоловік цих зупинок не помічав, оскільки в цей момент активувалась інша частина серця, яка й запускала кровотік.

Після встановлення діагнозу британцю вживили в серце кардіостимулятор. Чоловік вважає, що життя йому врятували дружина та смарт-годинник, який правильно показав низьку частоту серцебиття. Тепер він завжди носить на руці гаджет і знімає його лише на час заряджання.

Фото з сімейного альбому подружжя Ласт

Як повідомляло раніше BitukMedia, в американському Балтиморі людині вперше пересадили серце генномодифікованої свині. Розвиток цієї технології може допомогти сотням тисяч людей, які роками чекають на можливість отримати серце від іншої людини.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі