Четвер, 25 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Уперше в історії в США: серце людині пересадили від генномодифікованої свині

Важливо

В американському Балтиморі людині вперше пересадили серце генномодифікованої свині. Розвиток цієї технології може допомогти сотням тисяч людей, які роками чекають на можливість отримати серце від іншої людини.

Про це повідомили в The New York Times.

“Генномодифіковане серце від свині зміг отримати 57-річний Девід Бенет з важким захворюванням серця. Операція тривала вісім годин”, – ідеться там.

Тепер же, за словами медиків, пацієнт почувається добре.

Бенету довелося ризикнути та використати експериментальне лікування, тому що без нового серця він би помер. Крім того, він був занадто хворий, щоб претендувати на донорське серце людини.

“Він працює та виглядає нормально. Ми схвильовані, але не знаємо, що принесе нам завтрашній день. Такого ще ніколи не було”, — зауважив лікар Бартлі Грифіт, який здійснював операцію. 

The New York Times

Можливість пересаджувати людям серця від генномодифікованих свиней дозволить багатьом пацієнтам швидше претендувати на пересадку. Наразі багатьом людям доводиться довго чекати на свою чергу, оскільки хворих набагато більше, ніж людей, від яких ці органи можна пересадити.

Науковці роками працювали над створенням свиней, органи яких не відторгалися б людським організмом. Зрештою за останнє десятиліття їм вдалося створити потрібні технології редагування генів. І цей успіх стосується не лише пересадки серця. У жовтні 2021 року хірурги у США вперше успішно пересадили від генномодифікованої свині людині нирку.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі