Субота, 27 Липня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Рятує від голоду – безпілотнику дали крила із рисових хлібців

Важливо

У швейцарській Федеральній політехнічній школі Лозанни під керівництвом докторанта Бокеона Квака створили легкий портативний безпілотник із крилами із рисових хлібців. Його планують використовувати для порятунку людей в екстремальних природніх умовах, які потребують їжі.

Про це повідомляє NewAtlas.

Науковці пропонують використовувати їхню розробку для порятунку людей у складних природних умовах. Скажімо, альпіністів, які застрягли на скелі і яким потрібна їжа. Звичайні дрони для доставки їжі, які уже використовують на Заході у міських умовах, можуть не витримати тривалої мандрівки до потерпілого – не вистачить батареї. Крім того, дрон може нести їжу, яка становить лише 10-30% його ваги.

Команда Бокеона Квака розробила дрон із нерухомим крилом із рисових хлібців. Він має одноразова використання. Зазвичай крила таких дронів виробляють із легкого матеріалу типу спіненого поліпропілену. Але пресований “повітряний рис” виявився ефективною альтернативою.

Щоб побудувати прямокутні крила, хлібці, які традиційно виробляють у формі шайби, розрізали лазером на шестикутні частини. Їх потім склеїли по краях за допомогою харчового желатину. Кукурудзяний крохмаль і шоколад також тестували як клей, але желатин виявився сильнішим. Після складання крильця вкрили неїстівним пластиком, щоб захистит хлібці від вологи.

Модель має розмах крил 68,7 cм, літає зі швидкістю 10 м/c, а маса їжі, яку несе дрон, складає 50% від його ваги. Крім того, за оцінками дослідників, він міг перевозити 80 грамів води в бортовому контейнері.

Поживність крил складає 300 кілокалорій – це приблизно один сніданок. Зараз розробники будуть думати, як зробити їстівними інші частини дрона.

Як повідомляло BitukMedia, в Японії розробляють концепцію “пральної машини для людини”. Технологічна компанія Science Co. Ltd. з Осаки створює насадки для душу з використанням бульбашкової технології. Але тепер вона зазіхнула на горизонтальну кабіну зі штучним інтелектом. Така ванна стане проривом у секторі особистої гігієни.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі