Субота, 20 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Пралка для людини “вибиватиме” бруд з пор (ВІДЕО)

Важливо

В Японії розробляють концепцію “пральної машини для людини”. Технологічна компанія Science Co. Ltd. з Осаки створює насадки для душу з використанням бульбашкової технології. Але тепер вона зазіхнула на горизонтальну кабіну зі штучним інтелектом. Така ванна стане проривом у секторі особистої гігієни.

Про це розповідає Daily Mail.

Ультразвукова ванна випускатиме високошвидкісний струмінь води з надзвичайно дрібними бульбашками повітря. От вони й видалятимуть бруд з пор шкіри. Під час купання в кабіні можна буде переглядати розслаблююче відео. Вибрати яке – завдання штучного інтелекту (ШІ). Він враховуватиме стан нервової системи людини.

Поки що проєкт знаходиться на стадії розробки, але він вже отримав назву – Project Usoyaro. Очікується, що ванна буде створена до 2024 року, а ще за рік дебютує на виставці EXPO 2025 року в Осаці.

Project Usoyaro дістав натхнення від ультразвукової ванни у формі яйця від Sanyo Electric. Її  продемонстрували на виставці EXPO 1970 року. Голова Science Co. Ltd. Ясуакі Аояма відвідав виставку, коли йому було 10 років, і був зачарований цим винаходом.

Ванна Sanyo автоматично наповнювалася гарячою водою, щойно людина сідала. Потім 300 масажних кульок масажували тіло, тоді як надзвукові хвилі “вибивали” бруд. Потім ванна сама сушила людину. Весь цей цикл займав лише 15 хвилин!

Однак тоді така ванна залишилася лише предметом технологічної вставки. Бо на той час люди не могли дозволити собі таку домашню ванну. Замість ванн Sanyo вирішила застосовувати новітню технологію у своїх пральних машинах. Вони й стали першими у своєму роді на внутрішньому ринку Японії.

Нині ж Ясуакі Аояма зважився на створення такої екстравагантної кабіни не лише через дитячі спогади про виставку. Справа в тому, що одна з доньок чоловіка потерпала від запалення шкіри, викликаного вмістом хлору у водопровідній воді. Це означало, що дівчина не могла митись, як інші люди.

Близько 20 років тому він попросив друга розробити насадку для душу, в яку можна було б додавати хімікати, що руйнують хлор під час проходження води трубою. І це дійсно допомогло його дочці! Не дивно, що Аояма захотів створити цілу компанію, яка б допомогала іншим людям з подібним захворюванням.

Після кількох років роботи Аояма розробив технологію, яка створювала бульбашки діаметром лише три мікрометри і видаляла бруд та хлор зі шкіри. У 2007 році він заснував компанію Science Co. Ltd., що спеціалізується на душових головках Mirable. На сьог8одні вони використовуються як вдома, так і в лікарнях по всьому світу.

Project Usoyaro – це наступний крок до здійснення глобальної мрії Аоями. Ванна стане не лише проривом у секторі особистої гігієни, але й важливим методом терапії у лікарнях, де людям з різними захворюваннями складно розслаблятись у воді.

Як повідомляло раніше BitukMedia, стартап з Кремнієвої долини (США) сподівається зробити революцію в транспорті. Компанія Alef Aeronautics починає з пасажирів, готових заплатити 300 тис. доларів за життя без заторів. Це ціна літаючого автомобіля Alef Model A. Електрокар здатний злітати та приземлятись вертикально. Його створив виходець з Києва Євген Духовний.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі